17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ime za ponos: Glavni grad obnoviće spomenik Vaku Đuroviću

Podgorica

Comments 1

Ime za ponos: Glavni grad obnoviće spomenik Vaku Đuroviću

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Iz Glavnog grada saopšteno  je da će obezbijediti novac za obnovu spomen-obilježja familije narodnog heroja Vasilija Vaka Đurovića, koji je oskrnjavljen prije dva dana.

 Anti-crnogorska histerija kojoj u Glavnom gradu i širom Crne Gore svjedočimo posljednjih sedmica, dobila je novu dimenziju prije dvije noći, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Nakon što je nedavno u Golubovcima vandalizovan spomenik palim borcima NOB-a i oskrnavljeno groblje u Orjoj luci, bezumnici su, pod okriljem mraka kom duhovno pripadaju, atakovali na nekadašnji nagrobni spomenik narodnog heroja Vasilija-Vaka Đurovica i mjesto gdje počivaju njegova braća, koje se nalazi u neposrednoj blizini Hrama Hristovog vaskrsenja.Vako Đurović je personifikacija crnogorskog slobodarstva, čovjek čijim se imenom Podgorica i Crna Gora ponose decenijama, čovjek čija veličanstvena žrtva osvjetljava put i naše, kao i brojnih generacija iza nas. Uz saglasnost familije ovog velikana naše istorije, Glavni grad će obezbijediti finansijska sredstva za obnovu spomen-obilježja familije Vasilija Vaka Đurovića. Smrt fašizmu", poručeno je iz Glavnog grada.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Lustica

To samo mogu da rade fasisti, cak se to nije desavalo ni u NJemackoj u kojoj je vladao fasizam. Uzas, treba poostriti zakone za svako skrnavljenje spomenika i drzavnih simbola!