11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić i Knežević: Otvoriti granice između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske

Politika

Comments 4

Mandić i Knežević: Otvoriti granice između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske

Izvor: CdM.me

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednici NSD-a Andrija Mandić i DNP-a Milan Knežević pokrenuli su inicijativu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

“Konstatujući da je Srbija oduvijek bila motorni zamajac Balkana, predsjednici NSD- a i DNP- a su ukazali na opasne trendove u regionu koje je nedavno najavio i samozvani premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj, a odnose se na stvaranje antisrpske koalicije koju bi činile Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i tzv. Kosovo, ne bi li Srbiju i srpski narod targetirali kao destruktivni element Jugoistočne Evrope i usporili njen sve vidljiviji ekonomski razvoj”, navode u saopštenju.

Upoznali su, kako dodaju iz ove stranke, predsjednika Aleksandra Vučića sa aktuelnom društveno političkom situacijom, posebno apostrofirajući institucionalni progon srpskog naroda u Crnoj Gori koji će svoju kulminaciju doživjeti pred popis 2021. godine.

“Mandić i Knežević su na današnjem sastanku upoznali Aleksandra Vučića i o aktivnostima DF- a usmjerenim u pravcu ustavnih promjena kojima bi srpski narod i srpska jezička zajednica bili normiraju u Ustavu kako im to i pripada imajući u vidu viševjekovni državotvorni identitet Crne Gore koji se pokušava falsifikovati ili rigidnim zakonskim rešenjima zabraniti, a sve u cilju stvaranja novodukljanskih državnih standarda. Predsjednici NSD- a i DNP- a su iskazali zahvalnost što je usvojen njihov raniji predlog o otvaranju konzulata Republike Srbije u sjevernom dijelu Crne Gore, i to najvjerovatnije u Beranama. Na sastanku je dogovoreno i dalje inteziviranje zajedničkih aktivnosti u promociji i očuvanju nacionalnih, kulturnih i duhovnih vrijednosti koje neraskidivo spajaju Crnu Goru i Srbiju”, navode iz ove partije.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Lijepo li je viđet kad Vučić dovede radnu snagu iz regiona da mu nose drvo kroz zgradu...neki su bivśi političari a neki će u zatvor uskoro.Kao sto reče Sv.Petar"ne ližite šake i ne budite tuđa metla"

Liberal

Oni ne shvataju da će CG uskoro biti dio EU. Tada će , ako ovako nastave, morati da traže vize za ulauzak u CG (EU).

mr

Sa koliko pjadela ližu, majko mila!!! Normalnom bi bilo muka, njima?!