Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Mandić i Knežević: Otvoriti granice između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: CdM.me

Mandić i Knežević: Otvoriti granice između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske

Predsjednici NSD-a Andrija Mandić i DNP-a Milan Knežević pokrenuli su inicijativu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

“Konstatujući da je Srbija oduvijek bila motorni zamajac Balkana, predsjednici NSD- a i DNP- a su ukazali na opasne trendove u regionu koje je nedavno najavio i samozvani premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj, a odnose se na stvaranje antisrpske koalicije koju bi činile Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i tzv. Kosovo, ne bi li Srbiju i srpski narod targetirali kao destruktivni element Jugoistočne Evrope i usporili njen sve vidljiviji ekonomski razvoj”, navode u saopštenju.

Upoznali su, kako dodaju iz ove stranke, predsjednika Aleksandra Vučića sa aktuelnom društveno političkom situacijom, posebno apostrofirajući institucionalni progon srpskog naroda u Crnoj Gori koji će svoju kulminaciju doživjeti pred popis 2021. godine.

“Mandić i Knežević su na današnjem sastanku upoznali Aleksandra Vučića i o aktivnostima DF- a usmjerenim u pravcu ustavnih promjena kojima bi srpski narod i srpska jezička zajednica bili normiraju u Ustavu kako im to i pripada imajući u vidu viševjekovni državotvorni identitet Crne Gore koji se pokušava falsifikovati ili rigidnim zakonskim rešenjima zabraniti, a sve u cilju stvaranja novodukljanskih državnih standarda. Predsjednici NSD- a i DNP- a su iskazali zahvalnost što je usvojen njihov raniji predlog o otvaranju konzulata Republike Srbije u sjevernom dijelu Crne Gore, i to najvjerovatnije u Beranama. Na sastanku je dogovoreno i dalje inteziviranje zajedničkih aktivnosti u promociji i očuvanju nacionalnih, kulturnih i duhovnih vrijednosti koje neraskidivo spajaju Crnu Goru i Srbiju”, navode iz ove partije.

Komentari

Nikola,

Lijepo li je viđet kad Vučić dovede radnu snagu iz regiona da mu nose drvo kroz zgradu...neki su bivśi političari a neki će u zatvor uskoro.Kao sto reče Sv.Petar"ne ližite šake i ne budite tuđa metla"

Liberal,

Oni ne shvataju da će CG uskoro biti dio EU. Tada će , ako ovako nastave, morati da traže vize za ulauzak u CG (EU).

mr,

Sa koliko pjadela ližu, majko mila!!! Normalnom bi bilo muka, njima?!

Ostavi komentar

0/300