Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Da li Vučić pravi spisak poželjnih Srba iz Crne Gore?

| Postavio/la: Bojana Komnenić | Izvor: Pobjeda

Da li Vučić pravi spisak poželjnih Srba iz Crne Gore?

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović nijesu bili pozvani na božićni sastanak, koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju organizovao sa predstavnicima Srba iz regiona, saznaje Pobjeda.

Sastanku, kome je prethodilo unošenje badnjaka u zgradu Predsjedništva Republike Srbije u Beogradu, prisustvovali su predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Zeljka Cvijanović, kao i predstavnici Srba iz regiona među kojima su bili predsjednici Srpskog narodnog vijeća u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac i Demokratske partije Srba u Sobranju Ivan Stoilković.

Zvanice iz Crne Gore činili su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i nezavisni poslanik Goran Danilović, čija partija Ujedinjena Crna Gora nema parlamentarni status.

Pozivnicu za ovaj skup, prema saznanjima Pobjede, nijesu dobili predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović, kao i lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Izvor Pobjede blizak vrhu srpskih političkih partija u Crnoj Gori kazao je da nepozivanje Milačića i Vuksanovića predstavlja iznenađenje jer su bili dio Vučićevih akcija u avgustu i septembru, kada je, osim sastanka u Beogradu, uslijedila posjeta srpskih političkih predstavnika iz Crne Gore Kosovu.

“Tada je i objelodanjena akcija o političkom objedinjavanju Srba, koja zbog proslave Podgoričke skupštine i nesinhronizovanosti unutar srpskih stranaka nikada nije ni zaživjela”, saopštio je Pobjedin izvor.

Drugi izvor ovog lista blizak vrhu DF-a je kazao da je moguće da Vuksanović i Milačić plaćaju ceh previše bliskog odnosa sa mitropolitom SPC u Crnoj Gori Amfilohijem Radovićem, koji je veliki kritičar Vučićeve politike prema Kosovu.

Milačić je u izjavi za Pobjedu objasnio kako i nije mogao biti pozvan na sastanak jer je skup, kako tvrdi, organizovan samo za predstavnike srpskih stranaka iz regiona koje imaju parlamentarni status, što nije slučaj sa Pravom Crnom Gorom.

Komentari

Nikola,

Lepo od Vučića što je pozvao Gogija koji je izgubio sve śto se politički moglo izgubiti pa nek malo vidi Biograda...nije manji izdajnik CG od ovih bivših saigrača

buto,

moćo sa cvijetnog brijega ispod livade ćakalak dje su Dračani igrali fudbal.

Ostavi komentar

0/300