14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bugajski: Beograd igra po ruskim notama kad napada Crnu Goru

Politika

Comments 0

Bugajski: Beograd igra po ruskim notama kad napada Crnu Goru

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Vlada u Beogradu često igra po ruskim notama upornim napadima na crnogorsku Vladu, ili daje podršku strankama i političarima koji žele da ugroze nezavisnost Crne Gore.

Iluzija velike Srbije i dalje postoji u zvaničnim krugovima u Srbiji i hrani još veću zabludu veliku Rusiju, kaže u intervjuu Pobjedi američki analitičar i ekspert za Balkan Januš Bugajski.

Ističe da je Srbija izvor nestabilnosti i da se mora što prije odvojiti od propagandnog aparata Moskve i njenih korumpiranih ekonomskih pipaka.

“Srbija se posmatra u Moskvi kao ruska ispostava koja može intervenisati u nekoliko susjednih država, naročito onima u kojima živi znatna srpska manjina. Nažalost, Vlada u Beogradu često igra po ruskim notama upornim napadima na crnogorsku Vladu ili daje podršku strankama i političarima koji žele da ugroze nezavisnost Crne Gore. Iluzija velike Srbije i dalje postoji u zvaničnim krugovima u Srbiji i hrani još veću zabludu veliku Rusiju. Kako bi Srbija postala kredibilan kandidat za članstvo u EU i pozitivan faktor za stabilnost regiona moraće da se odvoji od propagandnog aparata Moskve i njenih korumpiranih ekonomskih pipaka”, kazao je Bugajski.

Prema njegovim riječima, režim Vladimira Putina će nastaviti da destabilizuje Balkansko poluostrvo promovisanjem radikalnog nacionalizma, etničkog konflikta, političke polarizacije i ekonomske korupcije.

“Njegov cilj je da podijeli Evropu i podrije američki uticaj kako bi stekao stratešku i ekonomsku korist za širenje Rusije. Nedavno je podržao nacionalističku opoziciju koja je protiv sporazuma o imenu između Grčke i Makedonije kako bi spriječio ulazak Skoplja u NATO. Moskva će nastaviti da podstiče srpski nacionalizam prema Crnoj Gori i da daje podršku grupama koje nastoje da podriju i zbace demokratski izabranu vladu. Kroz rad u okviru NATO, Crna Gora sada ima priliku da iskorijeni poguban ruski uticaj i uspostavi zajednički front protiv subverzija Kremlja”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR