10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP poziva nadležne da istraže navode Kneževića

Politika

Comments 0

SDP poziva nadležne da istraže navode Kneževića

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

SDP poziva nadležne državne organe, prije svih Tužilaštvo i Agenciju za sprječavanje korupcije, da istraži više nego osnovane sumnje o nelegalnom finansiranju Demokratske partije socijalista uoči parlamentarnih izbora 2016.  saopšteno je iz ove partije.

"Jedino na taj način će, dakle hitnim postupanjem povodom ovog slučaja, koji je uznemirio crnogorsku javnost pokazati da im je interes države i građana ispred interesa partije na vlasti. U suprotnom, moći ćemo da konstatujemo da je sindrom zarobljene države, kako to konstatuje Evropska unija, zahvatio sve institucije i da umjesto vladavine prava imamo na djelu vladavinu otuđenih centara moći koji od naroda nekažnjeno otimaju novac i resurse koje kasnije ulažu u kupovinu glasova i tzv izborne pobjede", navodi se u saopštenju. 

Kako dalje kažu, SDP će, povodom nove afere Snimak, zatražiti parlamentarno saslušanje Vrhovnog i specijalnog državnog tužioca, direktora Uprave policije i direktora Agencije za sprječavanje korupcije na zajedničkoj sjednici odbora za bezbjednost i politički sistem.

"Otvaranjem slučaja jedne banke i nagovještajem novih sličnih slučajeva otvara se pitanje stabilnosti finansijskog sistema za koji je samo prije nekoliko mjeseci, sa najviših adresa, saopštavano da nema nikakvih prolema u njegovom funkcionisanju. Klupko aktuelnh i mogućih novih finansijskih skandala u režiji vlasti se mora odmotati kako bi se zaštitili finansijski interesi velikog broja građana.

Pozivamo Vladu, kao ustavno najodgovorniju za stabilnost političkog sistema, da ohrabri nadležne institucije da se hitno pozabave ovim slučajem i da u tom pogledu saopšti svoj jasan stav. Ova nova afera Snimak 2, još slikovitije i jasnije od Snimka 1, pokazuje metode izbornih zloupotreba u rešiji vlasti. Zato akterima treba da je jasno da pod ovim uslovima izbori nemaju nikakvog smisla i da do njih može doći jedino dogovorom koji znači tvrde garancije i konkretne mehanizme sprječavanja ovih i sličnih zloupotreba", navode iz SDP-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR