10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
David: Srbija je glavni uzrok nestabilnosti regiona

Politika

Comments 0

David: Srbija je glavni uzrok nestabilnosti regiona

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Neki u Srbiji još ne mogu da shvate i pomire se sa tim da je Crna Gora nezavisna država kaže u intervjuu Pobjedi ugledni beogradski književnik Filip David. Ističe da u Srbiji postoji duboki nesklad između stvarnog života i političke propagande.

Prema njegovim riječima, kakvi će odnosi biti mnogo više zavisiće od Srbije nego od Crne Gore.

“Srbija je, mora se to reći, sa nizom svojih nerešenih unutrašnjih i spoljnih pitanja, glavni uzrok nestabilnosti ovog našeg dela sveta. Pogledajte samo kakve odnose srpske vlasti imaju sa svojim susedima. Ni sa jednim od suseda ti odnosi nisu zadovoljavajući. Srpska vlast mora da se upita zašto je tako. Neće biti da je Srbija baš u svemu u pravu, kako tvrdi zvanična propaganda. Pre bi se reklo je upravo suprotno”, kazao je David.

On je istakao da u Srbiji postoji duboki nesklad između onoga što je stvarnost i slike koja se stvara o toj stvarnosti.

“Nesklad između stvarnog života i političke propagande. Pod uticajem kontrolisanih medija i političke demagogije dobar deo naroda više veruje lažima i poluistinama nego sopstvenim očima. U tom pogledu situacija se nije bitno izmenila u odnosu na devedesete godine, matrica je ista, obmane su slične. Kako se može govoriti o nekom značajnom poboljšanju standarda kad većina stanovnika Srbije ima mizerne plate, a preko milion penzionera prima mizerne penzije. Ono što posebno zabrinjava nije samo ta materijalna beda, nego to što pod ruku sa njom ide ogromna količina korupcije, ostrašćenosti, primitivizma i prostakluka”, rekao je on.

David naglašava da i dalje živi u državi koja je daleko od toga da bude demokratska.

“Ne postoje uređene institucije. Vlast ne garantuje punu ravnopravnost i sigurnost svim svojim stanovnicima. Opet smo uhvaćeni u opasnu i mračnu zamku partijske države gde je sve podređeno partijskoj istini i partijskoj pravdi. A tu onda nema ni istine ni pravde”, navodi on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR