15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP traži saslušanje Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića

Politika

Comments 1

SDP traži saslušanje Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Poslanici SDP-a traže da Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Odbor za bezbjednost i odbranu obavi kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića, zbog informacija kaje je javnosti saopštio Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe.

“Smatramo da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je gospodin Knežević ukazao, neophodno da Skupšina Crne Gore ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju naslovnjenih državnih organa. Stepen društvene opasnosti je takav da nalaže prioritetno postupanje državnih organa, jer imamo javno izijete dokaze čiju vjerodostojnost treba ispitati, da su visoki funkcioneri jedne politčke partije nezakonito primali novac, time dodatno doveli u pitanje legitimitet parlamentarnih izbora od 2016. ”, navode u saopštenju koje potpisuju Ranko Krivokapić, Raško Konjević, Draginja Vuksanović i Džavid Šabović.

Kako dodaju, neophodno je da se Skupština, u okviru ostvarivanja svoje kontrolne uloge na kojoj insistiraju naša domaća javnost i međunarodni partneri, informiše o radu Tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije po ovom pitanju.

“Podsjećamo da je u decembru 2018. godine održana zajednička sjednica dva skupštinska odbora po zahtjevu jednog koncesionara i poreskog dužnika, a povodom neplaćanja koncesionih naknada, pa nemamo dilemu da će poslanici DPS-a podržati ovu incijativu cijeneći višestruko veći značaj aktuelnog problema”, zaključuju iz SDP-a.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR