10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović-Meta: U interesu CG i AL da Beograd i Priština nastave dijalog, utvrdićemo granice

Izvor: Foto: CdM.me

Politika

Comments 0

Đukanović-Meta: U interesu CG i AL da Beograd i Priština nastave dijalog, utvrdićemo granice

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Zahvalio Crnoj Gori na priznanju Kosova

Predsjednik Albanije Iljir Meta stigao je u dvodnevnu zvaničnu posjetu Crnoj Gori. Metu je uz najviše državne počasti dočekao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako je kazao crnogorski predsjednik nakon sastanka sa albanskim kolegom bilo je mnoštvo tema o kojima su razgovarali.

''Uvjeren sam da je ova posjeta jedna u nizu dobrog impulsa daljeg unaprijeđenja našijh odnosa. Prvi krug pitanja o kojima smo razgovarali bio je vezan za bilateralni karakter, zatim je na redu bila regionalna saradnja, a onda i evroatlansli karakter''-kazao je Đukanović.

Posebna paznja je, kako je rekao, posvećena daljoj saradnji u okviru regiona, u smislu jačanja stabilnosti.

''Saglasili smo se da naše dvije zemlje imaju interes da se dijalog između Beograda i Prištine nastavi. To podrazumjeva našu spremnost da u punoj mjeri pokažemo odgovornost prema naporima koje će Srbija i Kosovo ulagati u ovaj dijalog''-naveo je Đukanović.

kako je dodao, i napredak koji je ostvaren u Makedoniji je konstatovan.

''Naše je uvjerenje da će Makedonija nakon dugog zastoja iskoristiti svoju novu šansu i na taj način doprinijeti stabilnosti i boljoj perspektivi regiona''- naveo je on.

''U bilateralnoj ravni govorili smo da smo ponosni na ono što su obje države uradile na unaprijeđenju manjinskih prava na prostoru naših država. Ali to su pitanja koja uvijek traze novi paket pažnje državne politike. Složili smo se da treba nastaviti proces utvrđivanja granica između naše dvije zemlje''- saopštio je Đukanović.

Kako je kazao crnogorski predsjendik, bilo je riječi i o ekonomskoj saradnji Crne Gore i Albanije.

''U tom kontekstu smo govorili o jadransko jonskom putnom koridoru i preuzeli odredjene obaveze koje znače samo podršku onome što su već definisani planovi Vlade. Razgovarali smo o pitanju pažljivog odnosa prema vrijednim eko sistemima naročito o ekosistemu Skadarskog jezera.

Meta: CG već dvije decenije važan faktor stabilnosti regiona

''Veoma sam srećan što sam došao u Crnu Goru, jer ona već dvije decenije predstavlja snažan faktor stabilnosti našeg regiona i istovremeno daje primjer evroatlantske integracije. Ova osjeta biće podstrijek našim daljim projektima''-kazao je Ilir Meta.

''Razvoj putnog koridora daće sjajne mogućnosti kako bi našli rješenje za barijere sa kojima se građani suočavaju sa obje strane granice''-kazao je Meta.

''Ovom prilikom želim da iskažem poštovanje za podršku Crne Gore koja je priznala Kosovo i koja je pomogla da se Kosovo integriše u sve regionalne inicijative''-kazao je Meta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR