16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić i Knežević: Samo treba da uradimo ono što nam je Putin rekao

Politika

Comments 2

Mandić i Knežević: Samo treba da uradimo ono što nam je Putin rekao

Izvor: Mina

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Evo šta im je Putin rekao!

Odluka da se liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću zabrani napuštanje Podgorice donijeta je sa ciljem da se skrene pažnja javnosti sa afere Koverta, ocijenjeno je iz tog političkog saveza.

Mandić je na konferenciji za novinare kazao da su predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i vrh režima donijeli tu odluku uperenu protiv DF-a.

„Sa ciljem da se skrene pažnja sa najnovije afere, sa skandala i sramote koja je zadesila predsjednika DPS-a i njegove najbliže saradnike“, kazao je Mandić.

On je pozvao građane Crne Gore da budu hrabri i dostojanstveni „jer se ovaj truli režim urušava kao kula od karata“.

„Treba da izdržimo, da uradimo ono što smo čuli od predsjednika Rusije koji je takvu poruku prenio meni i Milanu kada smo ga sreli u Beogradu – samo izdržite, ovo je sve trulo, ovo će vrlo brzo da se uruši“, kazao je Mandić.

Tom odlukom se, kako je naveo, ograničava sloboda kretanja poslanicima koji su izabrani na teritoriji čitave Crne Gore.

„Neko je kroz ovu akciju želio da ograniči našu slobodu kretanja, i da nas predstavi sumnjiivim i problematičnim tipovima, iako Ustav i prezumpcija nevinosti garantuje da smo nevini do okončanja ovog montiranog sudskog procesa“, rekao je Mandić.

„Tu se šalje još jedna opasna poruka, koja nije upućena samo nama dvojici. Žele se uplašiti građani Crne Gore, koji će reći – ako ovo mogu da rade ljudima koji vode opozicione stranke, šta tek mogu meni da učine“, naveo je Mandić.

On je dodao da je odluka da se njemu i Kneževiću ograniči sloboda kretanja, između ostalog, donijeta i zbog toga da se osujeti namjera rukovodstva Nove srpske demokratije da naredne subote u Beogradu uruči priznanje Matiji Bećkoviću.

Knežević je kazao da rješenje koje je donijela sudija Višeg suda Suzana Mugoša predstavlja instruirani politički nalog Đukanovića.

„Ne bi li se afera Koverta ostavila po strani, a Mandić i ja prikazali kao kriminalci“, dodao je Knežević.

On je kazao da je, nakon 19 mjeseci otkad su im oduzeti pasoši, Mugoša prvi put konstatovala da se njemu i Mandiću zabranjuje izlazak iz Crne Gore.

On je pozvao Đukanovića da saopšti imena dvojice svojih prijatelja koji su mu garantovali za kredit u Pireus banci u Londonu.

Knežević je poručio da će DF još snažnije učestvovati u borbi protiv režima.

Na pitanje da li će podržati plan vaninstitucionalne borbe koji su predložile Demokrate, Knežević je rekao da je DF već saopštio da će podržati svaki vid institucionalnog i vanisnstitucionalnog djelovanja kolega iz opozicije koji će doprinijeti rušenju režima.

Upitan da li u DF-u očekuju pritisak Evropske unije povodom aktuelnih dešavanja, on je rekao da će oni u ponedjeljak razgovarati sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori, Aivom Orvom.

„Želimo da mu saopštimo šta mislimo da bi bilo neophodno da Evropska komisija uradi ukoliko i dalje Crnu Goru doživljava liderom u regionu što se tiče evropskih integracija“, kazao je Knežević.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mak

Za sve ste vi krivi idite u srbiju i rusiju pustite nas više..... Ajteeee

buto

sve što ste rekli mogu da vqm vjerujem ,ali prvo u spuž 10 do 15 godina.