14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gvozdenović: Konjević postupio nekorektno

Politika

Comments 0

Gvozdenović: Konjević postupio nekorektno

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević tražioje zakazivanje sjednice Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva na kojoj bi se razmotrio dalji rad nakon afere “Koverta”, a predsjednik tog tijela Branimir Gvozdenović mu je odgovorio da nije ni sačekao njegov odgovor na taj zahtjev već je mejl poslao medijima, što smatra nekorektnim potezom.

“Vaša politička odluka da se ne uključite u rad Odbora je Vaš politički stav. Međutim, ono što me iznenadilo i što u najmanju ruku nije korektno, tiče se činjenice da ste ni dan nakon što ste poslali mejl u kojem tražite da sazovem sjednicu Odbora sa temom koju Vi kandidujete, ne sačekavši moj odgovor, isti proslijedili medijima. Imali ste i imate priliku da u okviru radne grupe koja je zadužena za izmjene Zakona o finansiranju političkih partija govorite i na temu koju predlažete, međutim, samo zadaci koji su definisani Odlukom o obrazovanju Odbora mogu biti predmet rada na plenumu ovog tijela”, kazao je Gvozdenović, prenosi Pobjeda.

Vjeruje da će se Konjević uključiti u rad Odbora.

“A kao što znate, trenutno nema uslova za rad ovog tijela u plenumu, s obzirom na nedostatak kvoruma, zbog neučešća opozicionih poslanika u radu”, naveo je on u odgovoru.

Gvozdenović je podsjetio da je odluka o obrazovanju Odbora donešena u novembru prošle godine i da je formiran sa jasnim zadacima, u cilju dalje reforme izbornog i drugog zakonodavstva.

“Nedugo nakon toga, formiran je i Sekretarijat, sa ciljem da sa tehničkog, administrativnog i stručnog nivoa pomogne radu Odbora. Upravo iz ovih razloga, članovi Sekretarijata su u protekla dva mjeseca pripremili analizu izbornog zakonodavstva, analizu preporuka međunarodnih organizacija, domaćih institucija i pridruženih članova, ali i obavili neophodnu korespondenciju sa svim relevantnim faktorima, kako bi članovi Odbora profesionalno mogli da pristupe poslu koji je pred nama”, istakao je on.

Gvozdenović je rekao da su prije “desetak dana, a u momentu kada je ogroman posao pripreme iznio Sekretarijat, i kada su se stekli uslovi da se započne sa ozbiljnim radom”, iz Sekretarijata Odbora kontaktirali Konjevića, Nedjeljka Rudovića i Miodraga Lekića.

“Kako bi vas obavijestili o konsultativnim sastancima radnih grupa, s tim što se gospodin Lekić nije javljao na telefonski poziv. Vi ste, kao i poslanik Rudović, iznijeli stav da u ovom trenutku, imajući u vidu aktuelna dešavanja, ne postoji Vaša spremnost da nastavite rad u Odboru”, zaključio je on u pismu upućenom Konjeviću.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR