15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS u Briselu: Podržavamo dijalog oko svih otvorenih pitanja

Politika

Comments 0

BS u Briselu: Podržavamo dijalog oko svih otvorenih pitanja

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Bošnjačka stranka podržava demokratske procese i dijalog oko svih otvorenih pitanja u institucijama sistema, istakli su predstavnici te partije na Radnoj grupi za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji u Briselu.

Predstavnici Bošnjačke stranke su predstavili programske ciljeve i djelovanje stranke na političkoj sceni Crne Gore.

Potpredsjednik EPP-a i poslanik u Evropskom parlamentu Paul Rangel, koji je predsjedavao Radnom grupom, kazao je da je saradnja te političke grupacije sa BS uspješna i da je posjeta Bošnjačkoj stranci u junu 2018. godine, bila izuzetno pozitivna i sadržajna.

Politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić je kazao da Bošnjačku stranku karakteriše stabilnost političkog djelovanja i kontinuirana podrška biračkog tijela.

„Smatramo da smo kroz naše politike ostvarili jedan od značajnih ciljeva za državu Crnu Goru – članstvo u NATO i uspješan put u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Takođe, postigli smo i bolju integraciju manjina u institucije i njihovo djelotvorno učešće na mjestima donošenja odluka“, istakao je Mustafić.

On je naveo da Bošnjačka stranka podržava demokratske procese i dijalog oko svih otvorenih pitanja u institucija sistema.

Dodao je da izgradnja odnosa s EPP-om predstavlja partnerstvo sa najuticajnijom evropskom političkom grupacijom, odnosno političkim subjektima sa kojima dijele zajedničke vrijednosti – demokratije, slobode pojedinca, socijalne pravde, vladavine prava, snažnih institucija i očuvanih porodičnih i tradicionalnih vrijednosti.

“Snaženje naših veza smatramo i doprinosom jačanju veza između države Crne Gore prema centrima Evropske unije, njenim institucijama i ohrabrivanju proevropskih snaga u državi i regionu”, istakao je Mustafić.

U delegaciji BS-a bili su i predsjednik Foruma mladih i član Izvršnog odbora za međunarodnu saradnju Sead Šahman i članica Foruma žena Bilsana Bibić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR