8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović-Nemet: Saradnja CG i Mađarske veoma kvalitetna, afera Atlas neće uticati na bankarski sitem

Politika

Tag Video
Comments 0

Đukanović-Nemet: Saradnja CG i Mađarske veoma kvalitetna, afera Atlas neće uticati na bankarski sitem

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas sa predsjednikom Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Mađarske Žoltom Nemetom.

Kako je navedeno u saopštenju, Đukanović je iskazao zadovoljstvo kontinuitetom veoma frekventnog političkog dijaloga i kvalitetom saradnje između dvije zemlje, čiji veoma važan dio predstavlja parlamentarna saradnja kao značajan činilac procesa evropske integracije Crne Gore.

''Predsjednik je zahvalio na podršci Mađarske politici proširenja i podršci Crnoj Gori u ostvarivanju njenih vanjskopolitičkih ciljeva, i posebno naglasio značaj pažnje koju Mađarska kao odgovoran susjed posvećuje regionu Zapadnog Balkana. Nastavak i završetak integracije Evrope i Zapadni Balkan kao dio evropskog sistema vrijednosti, zadatak su na kojem treba da nastavimo saradnju'', kazao je Đukanović, navedeno je u saopštenju.

Predsjednik Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Mađarske Nemet pohvalio je ostvareni napredak Crne Gore, čije je članstvo u NATO veliki uspjeh i, kako je rekao, jako ozbiljan rezultat.

''Kazao je da su međudržavni odnosi na izuzetno visokom nivou, što uključuje i visok kvalitet saradnje parlamentarnih struktura, pozdravljajući inicijativu Crne Gore za održavanje sastanka parlamenata mladih zemalja Jugoistočne Evrope. Prenio je punu podršku Mađarske procesu evropske integracije i jasnu poziciju ove zemlje, u kontekstu razmatranja odnosa unutar EU, koja podrazumijeva da proširenje treba da bude dio rješenja problema''-navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, sagovornici su dio razgovora posvetili i aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori u vezi sa poslovanjem Atlas banke i potencijalnog uticaja na bankarski sistem, uključujući i širi kontekst dešavanja.

''Predsjednik Đukanović je, uz zahvalnost za punu podršku i interes iskazan sa mađarske strane, naglasio da problem Atlas banke ne može dovesti u pitanje stabilnost bankarskog sistema u zemlji, te da u tom kontekstu ne postoje razlozi za zabrinutost u pogledu realizacije pojedinih inicijativa i poslovanja bankarskog sektora''-zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR