7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Modernizacija Vojske po NATO zahtjevima

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Modernizacija Vojske po NATO zahtjevima

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Vojska Crne Gore istrajna je u namjeri da se u potpunosti modernizuje u skladu sa najvišim standardima i aktuelnim bezbjednosnim izazovima, ocijenila je direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj-Jovićević.

Ljuljanaj-Jovićević posjetila je GRUCEMAC, jedinicu za nadzor vazdušnog prostora Vazduhoplovstva Kraljevine Španije, u vazduhoplovnoj bazi Torehon, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

Kako je saopšteno u vazduhoplovnoj bazi Torehon razmatrane su mogućnosti saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i Kraljevine Španije.

Ljuljanaj-Jovićević je kazala da je cilj modernizacije formiranje kvalifikovanih i kvalitetnih oružanih snaga koje će u potpunosti biti spremne da odgovore, kako nacionalnim, tako i NATO zahtjevima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane crnogorskoj delegaciji prezentovan je sistem nadzora i zaštite vazdušnog prostora Kraljevine Španije, uz praktično pokazivanje svih njegovih segmenata, kao i načina na koji je Vazduhoplovstvo Kraljevine Španije usaglasilo nacionalne i NATO zahtjeve u ovoj kompleksnoj oblasti.

Delegaciju je primio direktor Direktorata za materijalne resurse Ministarstva odbrane Kraljevine Španije, admiral Santiago R. Gozalez Gomez.

Crnogorskoj delegaciji prezentovana je organizacijska struktura Ministarstva odbrane sa akcentom na kapacitete španske odbrambene industrije, dodaje se u saopštenju. 

Direktorica Ljuljanaj-Jovićević je upoznala domaćine sa prioritetima u modernizaciji Vojske Crne Gore, sa posebnim fokusom na strateški okvir i jačanje nivoa interoperabilnosti, kao i budućim planovima za razvoj crnogorskog odbrambenog sistema.

"Sagovornici su konstatovali da je u cilju unaprjeđenja interoperabilnosti i sticanja novih sposobnosti Vojske Crne Gore neophodno razmotriti varijante za otpočinjanje buduće saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR