16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković -Čoe Hjong-čan: Obostrani interes za jačanje ekonomske saradnje

Politika

Comments 0

Marković -Čoe Hjong-čan: Obostrani interes za jačanje ekonomske saradnje

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Crna Gora i Republika Koreja imaju podudarne interese kako na bilateralnom, tako i na globalnom nivou - ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i novoimenovanog ambasadora Republike Koreje Čoe Hjong-čana.

Sagovornici su se, kako je navedeno u saopštenju, saglasili da postojne brojne prilike i obostrani interes za jačanje ekonomske saradnje posebno u oblastima turizma, energetike, poljoprivrede, IT i unapređenja ukupne infrastrukture.

„Cilj ove Vlade jeste dalji snažan rast ekonomije, održivi razvoj i više i bolje plaćenih radnih mjesta“, kazao je Marković i u tom kontekstu ukazao na značaj dolaska korejskih investitora u našu državu koji bi uložili ne samo kapital već i znanje i vještine i stvorili novu vrijednost za Crnu Goru.

U kontekstu saradnje na međunarodnom planu, kao i u pogledu očuvanja globalnog mira i stabilnosti, Marković je podsjetio da Crna Gora kao članica NATO-a može aktivnije doprinositi ovim ciljevima i dodao da Crna Gora razumije i podržava napore na prevazilaženju izazova na korejskom poluostrvu.

„Cijenimo podršku Republici Koreji za održavanje mira i stabilnosti“, kazao je ambasador Čoe i dodao da su bilateralni odnosi između Crne Gore i Koreje na visokom nivou.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR