9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obilježen Dan Gradske opštine Golubovci

Politika

Comments 0

Obilježen Dan Gradske opštine Golubovci

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Zeta će ove godine dobiti srednju školu koja će u septembru primiti prve učenike, i veliku sportsku dvoranu u okviru nje, saopšteno je na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom Dana gradske opštine Golubovci.

Predsjednica opštine, Tanja Stajović, kazala je da su u prethodnoj godini u Zeti realizovani i započeti brojni kapitalni projekti.

„Godinu za nama obilježila su dva važna projekta – završetak posljednje dionice obilaznice oko Golubovaca i izgradnja prvog dijela puta Golubovci – Mataguži, saobraćajnica koje su od velikog značaja ne samo za područje Zete, već i na nivou države“, rekla je Stajović.

Pored toga, kako je navela, rekonstruisano je, asfaltirano i osvijetljeno više kilometara lokalnih puteva, i na taj način unaprijeđena lokalna putna infrastruktura.

„Nastavili smo i sa aktivnostima na poboljšanju vodosnabdijevanja, kako bi u što kraćem roku svim zetskim domaćinstvima omogućili da imaju priključak na vodovodnu mrežu“, dodala je Stajović.

Ona je kazala da je, u cilju zaštite životne sredine, početkom prošle godine otvoreno i prvo reciklažno dvorište na teritoriji Zete, a započeta je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vranjini koje će, kako je navela, doprinijeti zaštiti Skadarskog jezera od zagađenja komunalnim vodama.

Stajović je istakla da je Opština Golubovci u prethodnoj godini veliku pažnju usmjerila ka najosjetljivijoj kategoriji društva.

„Pa je u novembru prošle godine započet niz projekata, poput izgradnje Dnevnog boravka za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom, pokretanja inicijative o otvaranju ambulante u Ponarima u saradnji sa Prijestonicom Cetinje“, navela je ona.

Kako je kazala, pred lokalnom upravom je još puno izazova, projekata i planova kojima će se posvetiti u narednom periodu, i koji će učiniti da Zeta bude još ljepša i prilagođenija potrebama građana.

„Zeta će u ovoj godini dobiti srednju školu, koja će u septembru primiti svoje prve srednjoškolce i veliku sportsku dvoranu u okviru nje, radićemo na projektu Centralnog groblja sa kapelom, kao još jednom dugo očekivanom projektu, nastaviti rekonstrukciju putnog pravca Golubovci-Mataguži“, kazala je Stajović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR