Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Jovanović: Briga opoziciju za istinu, institucije da odgovore na aferu "Atlas"

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Jovanović: Briga opoziciju za istinu, institucije da odgovore na aferu "Atlas"

"Mislim da Crna Gora ima važne i značajne nezavisne institucije i da je od izuzetnog značaja da se afera Atlas rješava kroz institucije", kaže u intervjuu Pobjedi Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije u Srbiji.

“Poštujem Crnu Goru i znam da i bez mog mišljenja svako normalan razumije zašto samo vaše institucije treba da odgovore na slučaj Atlas grupe. Isto sam tako uvjeren da je i vaša vlast znala šta može da očekuje kada je tim institucijama pružila podršku, tako da sigurno nije zatečena reakcijama političkih protivnika, koje baš briga za istinu ili Duška Kneževića, jer su oni svoje “demokratske” uzore, u neprekidnoj borbi protiv Mila Đukanovića, davno našli u Hagu, Kremlju ili Čečeniji. Sigurno je da neprijatelji Crne Gore uživaju u ovoj situaciji. Oni koji su godinama radili na podrivanju napretka Crne Gore sada likuju u velikoj mjeri. Mislim da Crna Gora ima važne i značajne nezavisne institucije i da je od izuzetnog značaja da se stvari kroz institucije rješavaju”, rekao je Jovanović.

Otvorena regionalna pitanja, kaže Jovanović, moraju se rješavati snažno zbog mira na Balkanu. Prespanski sporazum je, dodaje, najvažniji završen posao u posljednjih nekoliko godina u čitavoj regiji.

“On je jasan signal za građane cijele regije da vlast mora biti odlučna, hrabra i da mora da se hvata u koštac sa najvećim izazovima. Mlake reakcije u regionu i odsustvo snažnije podrške ovakvom pristupu odraz su nemogućnosti lidera iz regije, koji jasno vide taj put, da čine ono što su makedonski i grčki premijer uradili: nema prostora da se gubi vrijeme, hitno rješavajmo sukobe zbog budućnosti. Nadam se da je ovo jasan signal vlastima u Bosni i Hercegovini i Srbiji, ali i na Kosovu, da se otvorena pitanja moraju rješavati i snažno, uprkos cijeni koja mora da se plati, raditi na miru na Balkanu. Ovaj sporazum je veliki podstrek za nas u LDP-u zato vrijedno radimo na “Platformi za mir, koja bi trebalo da okupi lidere iz čitave regije i da bude snaga koja jasno i glasno podržava ovakve procese. Ovo nije partijsko, već pitanje života za naše građane”, poručio je on.

Odgovarajući na pitanje šta misli o tvrdnjama da je sada gore i teže boriti se politički nego 90-ih godina Jovanović je naglaso da ista mašinerija, koja je radila još u davna vremena, već trideset godina služi samo novim gazdama.

“Surovija i bez imunosti na neke bazične stvari. Sve je samo postalo toliko jeftino i jadno, pogledajte te naslovne strane. Uzmite primjer Jelene Karleuše, da uopšte ne idete u ovaj politički dio. Na ovakav način gaziti po jednoj osobi… S druge strane, baš je ružno kad se na neke klince na tim protestima, na neke naše intelektualce, sruči čitava haranga. Čak i da su u krivu, to je najbolje što ova zemlja ima. Zaustavimo to gaženje. Neuporedivo je ovo sa devedesetim. Da smo mi imali društvene mreže, Sloba bi ranije otišao. Prosto, nije to isto. Ovo je gore, jer, uprkos svemu, mi imamo osjećanje da je sve isto. Dakle, nije dobro, ali je veliko pitanje u kojoj mjeri smo sami odgovorni što nijesmo reagovali ranije i drugačije”, poručio je Jovanović.

Komentari

Katunjanin,

@Tesko tome Ko zeli da komentarise druge i kaci im pezorativne etikete , elementarno posteno bi bilo da prvo sebe pogleda u ogledalo . Jer sve se ipak zna ,nije dovoljno da neko o sebi misli da je ispravan ,narod ipak ne mozes da prevaris

Tesko tome,

Tesko tome koga vi branite,jos cekamo sa mo tacija i hardinaja da pokusaju da odbrane dps,sada cute iz dps kada ih branite i nijednom nekazu dase mijesate u unutrasnje stvari c gore ,to bih rekli ako bih branili opoziciju kuku tome kada vas brane ovakvi likovi slicni jovanovica dokazan izdajnik.

Ostavi komentar

0/300