Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

ASK: DPS prekršila Zakon o finansiranju političkih subjekata

| Postavio/la: Vladana Jovanović | Izvor: Mina

ASK: DPS prekršila Zakon o finansiranju političkih subjekata

Demokratska partija socijalista prekršila je Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja u toku prikupljanja i trošenja sredstava za izbornu kampanju za parlamentarne izbore 2016. godine, saopšteno je iz Agencije za sprečavanje korupcije.

Iz ASK-a su kazali da je utvrđeno da sredstva iz privatnih izvora od 47,5 hiljada eura, koja su se odnosila na izborne aktivnosti na području Golubovaca, DPS nije prikupila u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjektata i izbornih kampanja.

Oni su naveli da tako prikupljena sredstva nijesu prijavljena odgovornom licu u partiji, određenom za namjensko trošenje sredstava i na način predviđen Zakonom.

Iz ASK-a su rekli da trošenje tako prikupljenih sredstva nije išlo preko posebnog računa DPS-a otvorenog za izbornu kampanju.

„Postupajući po službenoj dužnosti i na osnovu medijskih navoda da je u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2016. godine došlo do kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja od strane političkog subjekta DPS, ASK je na osnovu sprovedene kontrole, uvida u dokumentaciju i uzetih izjava utvrdila da je taj politički subjekat u toku prikupljanja i trošenja sredstava za izbornu kampanju prekršio članove 6 stav 12 i 18 stav 2 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, zbog utvrđenih nepravilnosti u izbornom procesu, Agencija je protiv DPS-a pokrenula postupak za izricanje maksimalno zakonom predviđene sankcije, do 20 hiljada eura i zatražila povraćaj sredstava u budžet Crne Gore, u visini od 47,5 hiljada eura.

Komentari

Tajkuni,

@Vuk,Snimci su nepobitni vidjela ih cijela c gora i sami su priznali u DPS-u kristalno jasno svima i jos se setaju c gorom a opoziciju odma zatvaraju strasna pravda i tuzilastvo korumpirano vidi to i evropa sada je usla u trag vjestih manipulatora vec 30 gd sto haraju c gorom i njenim bogastvom tajk

tojegreska,

evo nocas slusasmo ovo mlade dpsa kako zucno brani sefove pa kaze u koverti je bilo 47 hiljada naduvali su novinari,vrijedja zdrav razum,a dje bi Radonjic ovoliko godina da sad toboz otkri ono sto sva crna gora gleda za svake izbore,to se ne hapse krupne ribe da pricaju sta su radili i kako manipulisu sa narodom omrcenim....

Vuk,

Obična glupost, rekla-kazala. Da bi se utvcrdili dokazi, Dule voajer treba da svjedoči pored sudom. Ni u jednoj državi na svijetu se video bez toga ne tačuna. Glavni akter opozicije ne želi da dođe u CG, pa ne vidim kako mogu to da dokažu. Ah, da, njima dokazi i ne trebaju.Sve svode:ada, zna se!

Auuuuuuu DPS !,

Nevjerujem dasu oni sta prekrsili hahahahahaha,posle gdinu dana klupko se odmotava svaki dan se vidi patriotizam DPS jednu ruku na srce drza a drugu trpaju u dzep .

Ostavi komentar

0/300