12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opozicija napustila sjednicu Skupštine Glavnog grada

Izvor: Ilustracija

Politika

Comments 0

Opozicija napustila sjednicu Skupštine Glavnog grada

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Opozicija u Skupštini Glavnog grada napustila je današnje zasjedanje, zbog afere Koverta i u znak podrške građanima koji su se pobunili na protestima. 

Afera Koverta je najveći politički skandal u istoriji višestranačkog sistema u Crnoj Gori, saopštio je Zoran Mikić iz kluba odbornika Građanskog pokreta URA u Skupštini Glavnog grada i time opravdao napuštanje sjednice lokalnog parlamenta.

“Ni državni parlament, ali ni loklalne skupštine izabrane u uslovima opisanim u aferama Snimak, Koverta, Flomaster i mnogim drugim nemaju ni kredibilitet, ni legitimitet. Snimak u kojem bivši gradonačelnik Podgorica uzima 97.500 eura za potrebe terenske kampanje DPS-a je pečat i dokumentovan prikaz na koji način vladajuća partija dobija izbore svih ovih godina. Reakcije VDT-a, SDT-a, ASK-a su dokaz sumraka svih institucija u Crnoj Gori”, naveo je Mikić.

On je istakao i da je upletenost visokog funckionera DPS-a u aferu Koverat skandalozno, ali ne i iznenađujuće.

“Svojom ulogom u aferi Koverta Migo Stijepović je trajno unizio funkciju gradonačelnika Podgorice”, rekao je Mikić.

On je podsjetio na, kako tvrdi, na nezakonitu odluku o naimenovanju jednopartijskih odbora povjerenika u mjesnim zajednicama koju je poslednjeg dana prošle godine donio predsjednik Skupštine Glavnog grada.

“Ovo pravno nasilje treba danas da bude legitimisano kroz Statut Glavnog grada. Ovakva odluka je svojevrsna pravna akrobacija i grubo kršenje odredbi Odluke o mjesnim zajednicama usvojene u februaru 2016. godine. Ovakav postupak samo je još jedna u nizu pokazatelja da DPS ne želi vladavinu prava, već jednopartijski sistem. Imenovanje odbora povjerenika samo iz redova DPS-a i njegovih koalicionih partnera, koje je izvršeno na ovakav način, nije čak ni pokušaj simuliranja demokratije, već obična farsa”, kazao je Mikić.

On je zaključio da je zbog svega navedenog Klub odbornika “Podgorička URA – Pravo na grad” napustio današnju sjednicu, jer ne žele da, kako kaže, daju legitimitet kriminalnim radnjama, pravnim egzibicijama i farsi u režiji DPS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR