11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veljović: Uskoro ćemo povećati broj žena zaposlenih u policiji

Politika

Comments 0

Veljović: Uskoro ćemo povećati broj žena zaposlenih u policiji

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Policija je posvećena pitanju rodne ravnopravnosti i radi se na tome da se broj zaposlenih žena poveća s trenutnih 11 odsto, kazao je direktor Uprave policije Veselin Veljović na sastanku sa predstavnicom Generalnog sekretara NATO-a za program „Žene, mir i bezbjednost“ Kler Hačinson.


Veljović je kazao da je crnogorska policija posvećena ispunjavanju obaveza koje je naša država preuzela članstvom u NATO, kao i u procesu evropskih integracija u poglavljima 23 i 24, gdje postiže mjerljie rezultate, te da je napredak u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i međunarodnoj policijskoj saradnji prepoznat i u Radnom dokumentu Evropske komisije.

"Predstavnica Generalnog sekretara NATO-a Kler Hačinson kazala je da je rodna ravnopravnost u sektoru bezbjednosti jedna od suštinskih vrijednosti NATO-a, te da joj je drago što crnogorska policija tom pitanju posvećuje dužnu pažnju",naveo je Veljovoć

Kako su kazali, crnogorska policija preduzima intenzivne aktivnosti kako bi se broj zaposlenih pripadnica ljepšeg pola u policiji u narednom periodu poveća.

"Donijet je i Plan za povećanje broja policijskih službenica u Upravi policije, koji predstavlja razvojni dokument za implementaciju politike rodne ravnopravnosti u Upravi policije, sa posebnim mjerama za njegovu primjenu. Takođe, Uprava policije godinama unazad upućuje i policijske službenice u Mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP). Kao važan izazov policija regiona prepoznata je i problematika trgovine ljudima, a direktor Veljović je iskoristio priliku da upozna Hačinson sa rezultatima koje je Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima, čiji članovi su i predstavnici Uprave policije, ostvario u kratkom periodu od osnivanja krajem prošle godine budući da je već procesuirao četiri slučaja iz ove oblast", navodi se u saopštenju UP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR