14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podrška Bugarske u procesu pristupanja EU

Politika

Comments 0

Podrška Bugarske u procesu pristupanja EU

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Crna Gora, u procesu pristupanja Evropskoj uniji, ima punu podršku Bugarske, ukjučujući i ekspertsku i tehničku pomoć, kazala je ambasadorka Bugarske Meglena Plugčijeva Aleksandrova.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ona se sastala sa ministrom Predragom Boškovićem koji je podsjetio na tradicionalno prijateljstvo dvije države, ističući da odgovornim odnosom prema tom nasljeđu unaprjeđuju se odnosi na savremenim osnovama.

Bošković je naglasio da postoji prostor za jačanje i produbljivanje odbrambene saradnje na obostranu korist, što je i potvrđeno nedavnim bilateralnim konsultacijama na nivou političkih direktora dva ministarstva odbrane.

Ministar je istakao posvećenost Crne Gore u očuvanju stabilnosti i bezbjednosti regiona, aktivnom promocijom NATO politike i angažovanjem Vojske na međunarodnim misijama i operacijama.

On je podsjetio na prošlogodišnje šestomjesečno Bugarsko predsjedavanje Savjetom EU, tokom kojeg je ta država bila aktivan zagovornik daljeg napretka Zapadnog Balkana ka evropskoj budućnosti.

“Pristupanje Crne Gore NATO-u doprinijelo je stabilizaciji regiona i Bugarska pruža punu podršku Crnoj Gori u nastavku procesa pristupanja EU, uključujući i ekspertsku i tehničku pomoć”, istakla je Plugčijeva.

Ona je naglasila posvećenost odbrambenoj saradnji, kao i potrebu razmjene praksi u cilju doprinosa kvalitetnijoj odbrambenoj saradnji i jačanju nacionalnih odbrambenih sistema naše dvije države.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR