Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Danilović Đukanoviću: Pobjeđivali ste na “kovertiranom glasanju”

| Postavio/la: Jelena Grbović

Danilović Đukanoviću: Pobjeđivali ste na “kovertiranom glasanju”

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, nakon gostovanja predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na TVCG, poručio je da je to što je Đukanović iskoristio intervju za toliko ličnih ocjena, ispod nivoa funkcije koju obavlja.

Naveo je da Crna Gora u ekonomskom smislu zaostaje vijek, a da državu Đukanović vodi 30 godina. Danilović je, između ostalog, istakao i da Đukanović ne vjeruje ni svojoj partiji, osim dok je na njenom čelu.

"Nezahvalni narod, predsjedniče! Zaključujem da je to jedini razlog Vašeg nerazumijevanja naroda i narodnog nerazumijevanja Vas. Nezahvalni narod ne vidi Vaše uspjehe? Ne vidi ili neće da vidi? Ili, možda, predsjedniče, nema šta da vidi? Iskoristiti jedan intervju za toliko ličnih ocjena ispod nivoa je funkcije koju obavljate, čak i u Crnoj Gori. Kada je već tako mora Vam se lično i odgovoriti", kazao je Dnilović.

Danilović smatra da se nijesu svi urotili protiv Đukanovića nego on protiv svih.

"A iz koristi, često i protiv sebe i svojih uvjerenja. Oholost je ili gruba neistina da od Vase 27 godine svih hoće da Vas sruše kao personifikaciju novog crnogorskog puta. Istina je da Vi 32 godine rušite sve oko sebe. Zar nije? Bili ste u Centralnom komitetu i srušili ste ga! Bili ste na Gazimestanu i srušili ste ga! Bili ste za SFRJ i srušili ste je! Bili ste za SRJ i srušili ste je! Bili ste za Srbiju i Crnu Goru, makar i nevoljno, i srušiliste je! Sada ste svim bićem za Crnu Goru – Vama prepuštam da nastavite niz! Naravno, ne mislim da ste bili supermen i sve to uspjeli sami, naprotiv. Prije će biti da ste bili udarna pesnica onih koji su rušili domovine koje smo voljeli, tuđeg interesa i vlasitog nagona za samoodržanjem", smatra Danilović.

"Nije istina da kampanje protiv Vas nijesu nikada prestale, odnosno, da Vam zli i ljubomorni 30 godina smještaju afere. Pamćenje i logika kažu da ste u svakoj aferi učestvovali i branili se Crnom Gorom kada je imalo i kada nije imalo smisla. Sami ste birali prijatelje, a vrlo često i neprijatelje što je privilegija. Kada ih nijeste imali izmišljali ste ih u najbližem okruženju i nespremne ih pobjeđivali, a sve “u slavu i čast Crne Gore”, kazao je Danilović.

Danilović smatra da Đukanović ne vjeruje svojoj partiji, izuzev dok je na njenom čelu.

"Istina je da ne vidite nikoga ko bi u njoj, srasloj sa Vama i državom, mogao da Vas zamijeni, a da i to ne bude atak na put “preobraženja” kojim ste nas sve navodno zaputili",kazao je Danilović.

"Istina je da Crna Gora u ekonomskom smislu ima vjekovno zaostajanje ali je istina da nas Vi predvodite trećinu vijeka, ili trećinu zaostajanja, birajte sami", kazao je Dnilović.

Nije istina, kako je kazao Danilović, da cijelo vrijeme hoće da sruše Đukanovića protestima nego je istina da za 30 godina kao državnik, zemlji koju navodno voli, nije obezbijedio jedne poštene i čovječne izbore.

"Nije istina da hoćemo u Vladu bez izbora, nego je istina da hoćemo poštene izbore koje Vi sami nećete nikada pripremiti. Nije istina da smo neki od nas toliko politički mali da ne možemo ni do cenzusa, nego, istina je da ste vi toliko “politički veliki” jer su vam “koverte” velike. Nije istina da ste Vi pobjeđivali na izborima, nego ste pobjeđivali na “kovertiranom glasanju.” Nije istina da Vi čuvate Crnu Goru od nas, nego je čuvate za sebe. Nije istina, logika tako kaže, da smo mi u opsesivnom i rusilačkom nagonu da preuzmemo vlast, nego ste Vi u trodecenijskoj opsesiji da je nikada i ni po koju cijenu ne izgubite", kazao je Danilović.

Nije istina da je,kako smatra Danilović, ugrožena državnost Crne Gore zato što na protestima ne nose državne zastave.

"Istina je da 15 ili 20 hiljada građana ove države na ulicama maše svojim sudbinama. Mi ne nosimo simbole nego živote. Nije istina da smo ljubomorni na Vaš “lični istorijski uspjeh”, nego smo nesrećni zbog kolektivnog neuspjeha. Nije istina da se ne plašite istorijskog suda i istorije, jer da se ne plašite, ne biste je proizvodili i prilagođavali sebi, čak i u tv emisijama", kazao je Danilović.

"Strašno je što očigledno odavno vjerujete u svoju verziju istine o Crnoj Gori. Istina je, međutim, jedna, a i Crna Gora je. Između Vas, istine i Crne Gore jednom već moramo birati po savjesti i slobodno", zaključuje Danilović.

Komentari

Sav Zasto ? Radosav !!!!,

Postovani urednice zasto dozvoljavati da vredjaju ovakvim komentarima zar nije sramota da narod cita uvredljive i ponizavanja znam ako neko nesto napise za dps poslanike nikada ne postavljate na komentar da citaju bolje ukinite rubliku nego dase ovako blate ljudi jel ovo je bruka citati.

Liberal,

@InesBerane, Ti reče da je Danilovića kao ministar samo šetao. Trebalo je da preciziraš. Šetao je samo do Beograda, odnosno cenrale gdje mu teče penziono i socijalno osiguiranje - na Banjici(UDBA- BIA).

Bambus,

Vise ne mozes ni u tehnicku vladu, ne da ti dritan

Calamper,

Toliko si partija promijenio da vise ni sam ne znas sta ces. Vrijeme je da pocnes iskreno da se divis Djukanovicu

Calamper,

Bojkotovao, ne bojkotovao izbore rezultat ti se zna - nula glasova!

Señorita,

Goci obuci rolku pa sa Lekicem i Aleksom setaj. Ubrzo ces odsetati iz politike

RedStar,

Gorane bilo ti je lijepo u ministarstvu policije. Tih privilegija nikad vise

CocaCola,

Vrati se na selo odakle si dosao pa malo luka tamo posadi, jer si u politici vjeciti gubitnik

katarina:),

Vodio si 2016 godine biracke spiskove i bio odgovoran kao ministar, sto nesto nisi procesuirao nego sad mlatis praznu slamu?

Ostavi komentar

0/300