Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Brajović: Na izbornom zakonodavstvu raditi u institucionalnom okviru

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Brajović: Na izbornom zakonodavstvu raditi u institucionalnom okviru

Rad na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva jedino je moguć u institucionalnom okviru, u skladu sa ovlašćenjima građana dobijenim na izborima, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Brajović je danas primio nerezidentnog ambasadora Švedske u Crnoj Gori, Jana Lundina.

Kako je saopšteno iz Dkupštine, Brajović i Lundin su razgovarali o značaju parlamentarnog dijaloga, političkim i ekonomskim odnosima Crne Gore i Švedske, kao i prilikama u zemlji i regionu.

„Predsjednik Skupštine je naglasio da je rad na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva jedino moguć u institucionalnom okviru, u skladu sa ovlašćenjima građana dobijenim na izborima“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je potreba jačanja parlamentarnog dijaloga i odgovornost svih izabranih predstavnika u Skupštini posebno akcentovana i na juče održanom POSP-u u Evropskom parlamentu u Strazburu .

Sagovornici su se saglasili da dvije prijateljske države treba da intenziviraju parlamentarnu saradnju, kao i ekonomske odnose posebno u oblasti energetike.

„Vezano za regionalne prilike, Brajović je istakao da Crna Gora podržava dijalog u rješavanju svih otvorenih pitanja, uz očekivanje da odluke budu doprinos dugoročnoj stabilnosti regiona“, kaže se u saopštenju.

U tom kontekstu je, kako se navodi, istaknuta posebna vrijednost multinacionalnog i multirvjerskog sklada u Crnoj Gori.

Ostavi komentar

0/300