11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pristupanje EU prilika za osnaživanje saradnje Crne Gore i Turske

Politika

Comments 0

Pristupanje EU prilika za osnaživanje saradnje Crne Gore i Turske

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Članstvo u Evropskoj uniji zajednički je spoljnopolitički cilj Crne Gore i Turske i intenziviranje saradnje i razmjena iskustava iz tog procesa u interesu je obje zemlje, ocijenjeno je tokom sastanka glavnog pregovarača Aleksandra Drljevića i turske ambasadorke Songul Ozan.

Prijateljski odnosi dvije države, kaže Drljević, ogledaju se u bezrezervnoj podršci koju je Turska pružala Crnoj Gori u procesu pristupanja NATO-u, ali i kroz 306 razvojnih projekata ukupne vrijednosti oko 20 miliona eura, koji su sprovedeni u Crnoj Gori putem turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

"Jedna od mnogih spona naših država je cilj kojem težimo, a to je članstvo u EU. Crna Gora svoju posvećenost tom cilju dokazuje kontinuiranim napretkom i liderskom pozicijom u pregovaračkom procesu. Spremni smo da svoja iskustva podijelimo i razgovaramo o mogućnositma konkretizovanja i intenziviranja saradnje koristeći EU fondove u oblastima od zajedničkog interesa“, istakao je glavni pregovarač.

Ambasadorka Ozan je ocijenila da se odnosi dvije države konstatno razvijaju na svim poljima, uz visok nivo političkog dijaloga i saradnje, podsjećajući da je u Crnoj Gori prisutan stalan porast turskih investicija. Ona je istakla spremnost da tokom svog mandata doprinese unapređenju dobrih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Turske.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR