Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Novi zaplet u Kotoru: URA bi sad da miri Demokrate i SDP

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Pobjeda

Novi zaplet u Kotoru: URA bi sad da miri Demokrate i SDP Foto: Portal Analitika

Samo dan nakon što je uputila predsjednicima svih odborničkih klubova u kotorskom parlamentu inicijativu za skraćenje skupštinskih mandata, predsjednica kotorske Ure Ljiljana Popović-Moškov i potpresjednica opštine Kotor juče je uputila apel koalicionim partnerima u Kotoru, SDP-u i Demokratama da očuvaju vlast u tom gradu.
 

Popović-Moškov je očigledno promijenila mišljenje povodom krize vlasti u Kotoru jer sada ističe da bi Demokrate, odnosno predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić trebalo hitno da sazove koalicioni sastanak, a SDP da podrži nastavak i okončanje 17. sjednice Skupštine opštine najdalje do 31. marta, na kojoj bi se usvojio Budžet za 2019, čime bi se očuvala vlast u Kotoru.

 - Održavanjem ovog skupštinskog zasijedanja sačuvala bi se vlast u Kotoru, spriječilo uvođenje prinudne uprave od Vlade Crne Gore koja bi neminovno dovela do vanrednih lokalnih izbora. Ukoliko se sjednica Skupštine ne održi do 31. marta i ne usvoji Budžet za 2019. godinu, još jednom vas pozivam da samoinicijativno skratimo skupštinske mandate ne čekajući Vladu da to uradi, čime ćemo pokazati visok stepen odgovornosti koju dugujemo gradu i građanima koji su nam ukazali povjerenje. Još jednom napominjem da uvođenje prinudne uprave vodi neminovnoj saradnji sa Vladom Crne Gore, ponižava opštinu i na kraju, shodno zakonskim propisima, htjeli mi to ili ne, vodi vanrednim lokalnim izborima - saopštila je juče Popović-Moškov.

Ona je apelovala da SDP podrži nastavak ovog skupštinskog zasijedanja i obezbijedi kvorum, a da Demokrate povuku stav svog opštinskog odbora koji su uputili dopisom od 11. marta i to u dijelu koji kaže: „odbornici Demokrata neće učestvovati u radu SO Kotor do razrješenja situacije na državnom nivou u pogledu protesta, osim u slučajevima kada ostali konstituenti postignu saglasnost oko strateških pitanja vezanih za grad, kada ćemo dati našu podršku“.

- Nije primjereno da najveći odbornički klub koalicije na vlasti ima ovako indolentan odnos prema važnim pitanjima, naročito što predsjednik opštine dolazi iz njihovih redova. Oni treba da budu predvodnici u rješavanju aktuelne krize a ne da tu ulogu prepuštaju ostalima i ostanu po strani kao da se njih to „ne tiče“. Zbog navedenog i kažem da je „ključ očuvanja vlasti“ u rukama SDP-a i Demokrata - poručuje Popović Moškov.

Ostavi komentar

0/300