13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović: Regionalni mehanizmi saradnje osnažuju međusobno povjerenje

Politika

Comments 0

Darmanović: Regionalni mehanizmi saradnje osnažuju međusobno povjerenje

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovao je danas na XVI konferenciji predsjednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative (JJI), koja se održava u Budvi, u okviru crnogorskog predsjedavanja Inicijativom.

„Uvjeren sam da možemo obezbijediti dalji razvoj institucionalnih potencijala i sveukupne reforme društva na temelju evropskih vrijednosti kroz kontinuirani dijalog i multilateralnu saradnju“, naglasio je ministar Darmanović, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Istakao je, kako dodaju, da se kroz regionalne mehanzime saradnje osnažuje međusobno povjerenje, što direktno korespondira sa stabilnošću i napretkom cijelog regiona, kao i progresom u procesu evropskih integracija.

"Šef crnogorske diplomatije je kazao da su aktivnosti Crne Gore u okviru aktuelnog predsjedavanja Inicijativom na liniji dobrosusjedske politike i posvećenosti regionalnoj saradnji. U tom kontekstu, naveo je da smo posebnu pažnju posvetili projektnoj dimenziji rada Inicijative, naročito u domenu saobraćajne i energetske infrastrukture, održivog razvoja i zaštite životne sredine, te kulture i saradnje između univerziteta u regionu.

Takođe, ministar Darmanović je izrazio zadovoljstvo što Crna Gora u ovom trenutku predsjedava i Strategijom Evropske unije za Jadransko-jonski region (EUSAIR), naglasivši da smo posvećeni realizaciji aktivnosti i programa agendi oba predsjedavanja, što potvrđuje snažno opredjeljenje naše vanjske politike ka multilateralnim oblicima saradnje", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR