13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović sa Al Hamadijem: Iskustvo Emirata biće dragocjeno u reformi crnogorskog obrazovnog sistema

Politika

Comments 0

Đukanović sa Al Hamadijem: Iskustvo Emirata biće dragocjeno u reformi crnogorskog obrazovnog sistema

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas na radnom ručku sa ministrom obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata Husainom bin Abrahim Al Hamadijem, koji na čelu brojne delegacije boravi u višednevnoj posjeti našoj zemlji.

''Ova posjeta je rezultat dogovora predsjednika Đukanovića i krunskog princa Mohameda tokom posjete Abu Dabiju u januaru ove godine, kada se sreo i sa ministrom Hamadijem. U razgovoru je učestvovao i ministar prosvjete Crne Gore Damir Šehović'', navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno, zajednički je konstatovano da uprkos razlikama u nivou razvijenosti i sistemima naših prijateljskih zemalja ima puno prostora za saradnju u oblasti obrazovanja, u kojoj Emirati ostvaruju impresivne rezultate.

''To iskustvo biće dragocjeno za Crnu Goru koja je odlučna da na putu ostvarenja strateških ciljeva sprovede reforme u obrazovnom sistemu, kako bi se obezbijedilo znanje potrebno za buduće izazove, stvorila osnova za uključenje u tehnološku revoluciju koja dominira dramatičnim promjenama u svijetu, i uslovi za implementaciju dostignuća savremenog tehnološkog razvoja. U tom cilju u najskorije vrijeme zajednički će biti definisani pravci buduće saradnje, što će u značajnoj mjeri olakšati rad na zahtjevnim reformama u ovoj oblasti'', zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR