17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Suviše je važan trenutak da bi organizatori protesta sami odlučivali

Politika

Comments 3

Knežević: Suviše je važan trenutak da bi organizatori protesta sami odlučivali

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević, reagovao je povodm izjave jednog od vođa protesta "97.000 - Odupri se", Džemala Perovića, koji je odbjeglom tajkunu poručio da nastavi da radi što je do sada radio ali da ne prisvaja proteste.

"Svi znamo zašto se narod masovno okuplja subotom i niko ne smije ni pomisliti da narodni bunt protiv korumpirane vlasti na čelu sa glavom kriminalne hobotnice Milom Đukanovićem izigra i u svom djelovanje zaobiđe prvo i osnovno - silazak Đukanovića sa vlasti.

Razotkrivanjem Đukanovića i članova njegove kriminalne organizacije sam pokrenuo bunt. Ja zbog toga rizikujem sve, pa i svoj život, ali nemam namjeru da stajem na pola puta. Na to nemaju pravo ni formalni organizatori protesta. Lično nemam nikakav problem sa njima, ali neću odćutati njihove korake za koje smatram da su kontraproduktivni", kaže Knežević.

Već je, kako kaže, rekao da ne može u sporazumu koji su napisali bez konsultacija sa drugima da izostane zahjev za ostavkom Đukanovića i da ne mogu, umjesto sa njim, da se obračunavaju sa opozicijom ili dijelom opozicije.

"Neću dozvoliti da se bilo ko igra politike preko leđa građana i preko mojih leđa. Zato pozivam organizatore da imaju sluha za sve one od kojih zavisi uspjeh građanske pobune koja je u toku. Trenutak je suviše važan da bi se nudila gotova politička rješenja opoziciji. Ta rješenja moraju biti plod uzjamno usaglašenih stavova. Pošto neki misle da su samodovoljni i da znaju sve, onda je javno obraćanje jedini način da ipak malo bolje promisle što čine.

U subotu je najpreče da se svi opet okupimo na Trgu nezavisnosti i Ulici Slobodu, a to da li će na bini biti Marko ili Janko za nezadovoljne građane nije relevantno. Jedino je važno da su svi na Trgu sa istim ciljem - odlazak Mila Đukanovića. Za taj cilj su svi spremni da stave po strani svoje političke razlike i metode djelovanja. Organizatori to treba da poštuju, a ne da prave platforme koje će da dijele. Na to nemaju pravo i to im dozvoliti neću.

Okupio sam nekoliko timova koji čine desetine ljudi - pravnike sa međunarodnom reputacijom, finansijske istražitelje, marketinške i stručnjake za bezbjednost. Rezultat je naporan svakodnevni rad sa ciljem da svi zajedno konačno Crnu Goru učinimo slobodnom, ogromno interesovanje i publicitet u regionalnim i inostranim medijima i potpuna dominacija na društvenim mrežama. Vjerujem da je svima nama u interesu da međusobno sarađujemo i da damo sve od sebe, počevši od toga da se razumijemo. Do slobode!", zaključio je Knežević.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Eurodizel

"U subotu je najpreče da se svi opet okupimo na Trgu nezavisnosti i Ulici Slobodu," On zapravo vec prica da se svake subote okuplja? Da nije.nezablravnk debeo, pomislio bi covjek da koristi.neke dr Kadadzic mr Dabic tehnike...

Boki

Rekoh ja...Dobicete vi po usima od Dulja.Hehe...