9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova odlikovala Bećkovića, Glavni odbor održavaju u Beogradu

Politika

Comments 1

Nova odlikovala Bećkovića, Glavni odbor održavaju u Beogradu

Izvor: Dnevne novine

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Svečana sjednica Glavnog odbora Nove srpske demokratije, na kojoj će biti uručen orden Marka "Dakovića” srpskom pjesniku Matiji Bećkoviću biće održana u subotu 30. marta u Beogradu, saznaju Dnevne novine iz više izvora.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Nova srpska demokratija se odlučila na ovaj neobičan korak, da održi sjednicu GO u susjednoj državi kako bi “pokazala da zabrane i granice ne mogu razdvojiti Srbe”.

Kako se navodi, s obzirom na sramni čin crnogorskih vlasti, koje su zabranile ulazak u Crnu Goru Bećkoviću i još trojici poznatih srpskih intelektualaca, rukovodstvo Nove je je donijelo odluku da svečanu sjednicu Glavnog odbora na kojoj će se Bećkoviću dodijeliti povelja održi u Beogradu.

“Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku odnarođenom crnogorskom režimu da neće uspjeti u svom naumu da uspostavi vještačke barijere među Srbima i da je nama otadžbina svugdje gdje su ljudi poput Bećkovića”, saopštila je Nova krajem januara ove godine.

Glavni odbor Nove, čiji je predsjednik Andrija Mandić, još 29. januara je odlučio da orden “Marka Dakovića” dodijeli Bećkoviću.

Nova srpska demokratija nije saopštila detalje održavanja svečane sjednice Glavnog odbora u Beogradu i da li će većina članova ovog partijskog tijela prisustvovati svečanosti obzirom da GO Nove ima 106 članova.

Povelja “Marko Daković” je nagrada koju je Nova ustanovila 2018. godine na, kako je saopšteno, 100. godišnjicu ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom.

Prvi laureat ove nagrade biće Bećković, kako se navodi, najveći živi srpski pjesnik i baštinik tradicije pobornika ujedinjenja Srbije i Crne Gore.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Labud Dabanović

Medalja u pomen lopova koga je ubilo pokradeno zlato nije mogla nać viša prsa otrcanog srpstva Sebije.