12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstaviće Sporazum za budućnost međunarodnim adresama, osmišljaju akcije zbog pritiska na vlast

Politika

Comments 4

Predstaviće Sporazum za budućnost međunarodnim adresama, osmišljaju akcije zbog pritiska na vlast

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Lideri parlamentarnih opozicionih političkih subjekata i predstavnik organizatora građanskih protesta „Odupri se 97.000“ održali su danas u Podgorici drugi sastanak, na kojem je, ovog puta, domaćin bila Demokratska Crna Gora.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, u cilju osnaživanja građanskih protesta i osmišljavanja što efikasnije i produktivnije strategije koja bi trebalo da dovede do konačne smjene trodecenijske vlasti u Crnoj Gori, predstavnici parlamentarne opozicije i organizatora su nastavili redovne konsultativne sastanke.

"U tom smislu, na ovom sastanku izvršena je analiza aktuelne političke situacije i proteklih protesta, ali i dogovoreno preduzimanje konkretnih mjera sa ciljem realizacije Sporazuma za budućnost, koji su na Trgu, pred desetinama hiljada okupljenih građana, potpisali svih 39 poslanika opozicije. Saglasno prethodno navedenom, lideri i predstavnik organizatora protesta su se na sastanku saglasili da predstave Sporazum za budućnost relevantnim međunarodnim adresama.

Zarad konkretizacije, na sastanku je postignut dogovor da nekoliko radnih grupa i kreativnih timova odmah počne da radi na strategiji osmišljavanja različitih akcija, koje će biti u funkciji pritiska na vlast. Ovo naročito kada se ima u vidu da protesti i svojom dosadašnjom masovnošću i karakterom ostvaruju svrhu i olakšavaju postizanje cilja, te da takav građanski, mirni i nenasilni pritisak postaje sve manje podnošljiv i odoljiv za režim", navodi se u saopštenju.

Kako zaključuju, lideri i organizatori protesta su odlučni da, na krilima volje građana, koja je nesumnjivo za promjene, a koju oni iz dana u dan pokazuju na trgovima i ulicama Crne Gore, ovoga puta gotovu stvar – smjenu režima izvedu do kraja i, time, učine prvi korak ka demokratizaciji crnogorskog društva.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Labud dabanović

Problem je-sebe ne ubrajate u crnogorske građane a živite u njihovoj držsvi-đe imate isto pravo.Pa zbog vas takvih crnogorski narod/građani ne mogu bolju vlasti imati.Da s takvima smjene ovu vlast ostali bi bez svoje države.Pravite cirkuse na koje vas pućikaju i plaćaju vođe otrcanog srpstva Srbije

ZarkoGolubic

I sav novac koji im je stigao od stranih partnera nije bio dovoljan da destabilizuju drzavu , tako da im je sve dzaba

Fahro

Sprdate li se? Koji narod? Koji gradjani? Vidim samo opoziciju koja nikako nije gradjanska,jos manje Crnogorska i brojcano vec smijesna.Imali ko od vas i malo klikera u glavi da ukapira da vas narod nece?