10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Divanović: Jedinstvo opozicije u nekoliko kolona

Politika

Comments 2

Divanović: Jedinstvo opozicije u nekoliko kolona

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nejedinstvo opozicije je jedina konstanta njihovog političkog djelovanja, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista koja smatra da su paralelni protesti doživjeli pravi fijasko.

Poslanik te partija Nikola Divanović je kazao da su istureni prvaci političkog pokreta Odupri se bili spremni da otputuju na sastanak u Brisel prošle sedmice.

“Odabrali su delegaciju, spakovali se, ali famoznog sastanka još nema. Da li ih niko ne zove, ili niko neće da ih primi, vidjećemo”, kazao je Divanović.

Kako je naveo, zbog entuzijazma za putovanjem bili su odustali i od organizovanja daljih protesta.

“U međuvremenu, održali su nekoliko sastanaka i poručili da okupljanja odbjeglog tajkuna zbunjuju građane”, saopštio je Divanović.

Prema njegovim riječima, Džemal (Perović) i organizaciono društvo shvataju da ako ne budu održavali proteste, slavu okupljanja će im preuzeti neko drugi.

“A ko drugi do njihovi potpisnici sporazuma! Već dvojica potpisanih održavaju svoje proteste”, rekao je Divanović.

Do sada je, kaže on, to radio Aleksa Bečić, i to im nije smetalo, ili nijesu mogli da mu se odupru jer im je dovodio aktiviste da popunjavaju trgove i ulice.

“Sada kada još jedne proteste organizuje potpisnik Neđeljko Rudović, onda im to ne odgovara jer navodno nekog zbunjuje”, rekao je Divanović.

Organizatori protesta su, smatra on, pokazali da se najupješnije odupiru sami među sobom.

“A Demokratski front ih iz prikrajka gura da se održe makar do 9. maja, kada su odlučili da preuzimu inicijativu”, kazao je Divanović.

On je ocijenio da su paralelni protesti održani po sjeveru Crne Gore, kao i "sinoćni Rudovićev", doživjeli pravi fijasko.

“Kako i ne bi kad se bjelodano vidi da je ono što neki zovu političkim, a drugi građanskim protestima, u najvećoj mjeri najobičniji 'politički turizam', kako ih već u žargonu zovu", kazao je Divanović.

Prema njegovim riječima, sjutrašnji protest koji najavljuje Perović biće novi doprinos korišćenju tih turističkih potencijala.

"I još jedan uzaludni pokušaj zavaravanja javnosti, a i samozavaravanja o jedinstvu na opozicionom krilu kojeg nema, i ne može biti", poručio je Divanović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Kosta

Sve se oni spremaju za taj Brisel, ali Brisel nikako da im se desi, jer da oni znaju da imaju s kim da pricaju tamo bili bi oni tamo vec, ali posto znaju da ih niko nece primiti sad su opet sa protestima krenuli.

Svetlana_TV

Rad clanova opozicije je ogledalo njihove (ne) sposobnosti, jer nijesu uspjeli da dodju na vlast legitimnim putem, pa sad pokusavaju da vaninstitucionalnim djelovanjem sruse vlast! Koriste ulicu kao sredstvo da ispune svoje ciljeve, kao i gradjane kojima pokusavaju da manipulisu i lazima ih natjeraj