9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Odlučan udarac": Stotinu vojnika iz Crne Gore na vježbi u Sjevernoj Makedoniji

Izvor: Foto: kodex.me

Politika

Comments 0

"Odlučan udarac": Stotinu vojnika iz Crne Gore na vježbi u Sjevernoj Makedoniji

Izvor: Beta/Tanjug/B92

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U Sjevernoj Makedoniji od 20. maja do 15. jula biće održana vojna vježba u kojoj će učestovati po 2.000 makedonskih i američkih vojnika.

Zajednička vježba Armije Sjeverne Makedonije i Evropske komande Vojske SAD-a (US EUCOM) biće sprovedena u nekoliko faza i u njoj će učetvovati i 100 pripadnika vojske Crne Gore i po 25 Bugarske, Litvanije i Albanije, a biće korišćeno i više stotina vozila.

"Na prijedlog Ministarstva odbrane, vlada Republike Sjeverne Makedonije prihvatila je Informaciju za izvođenje vježbe Vojske Republike Sjeverne Makedonije i Komande US EUCOM Odlučan udarac, kao i učešće stranih oružanih snaga na teritoriji države, te je usvojila Odluku o odobrenju ulaska i prestoja pripadnika stranih oružanih snaga na teritoriji Sjeverne Makedonije zbog izvođenja vježbe Odlučan udarac", izjavio je portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski.

Kako je naveo, vježba je usmjerena ka postizanju interoperabilnosti kod pripadnika oružanih snaga zemalja-učesnika u cilju omogućavanja povećanog doprinosa u tekućim i budućim operacijama u okvirima NATO alijanse.

Kako je saopšteno iz makedonske Vlade, to će biti najveća vojna vježba u ovoj zemlji do sada i biće praktičan i vidljiv način kako se manifestuje saveznička pomoć članstvu Sjeverne Makedonije u NATO-u.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR