9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate prihvatile predlog SDP-a o raspisivanju referenduma

Politika

Comments 11

Demokrate prihvatile predlog SDP-a o raspisivanju referenduma

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Demokratska Crna Gora prihvata inicijativu Predsjedništva SDP-a o raspisivanju referenduma o predloženim projektima iz poslovnog plana Luke Kotor, saopštio je Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokrata.

"Ovakvu inicijativu je, podrazumijevajući preuzimanje političke odgovornosti za ishod referenduma sa obje strane, bez zadrške prihvatio i predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, kao i Opštinski odbor Demokrata Kotor.

Smatramo da je referendum, kao oblik neposrednog odlučivanja, najviša tekovina demokratije te da onaj koji teži uspostavljanju najviših demokratskih standarda ne može odbiti inicijativu da građani svojevoljno odluče o pitanjima od značaja za jednu lokalnu samoupravu. Za Demokratsku Crnu Goru, naš Opštinski odbor, predsjednika Opštine i naše odbirnike u SO Kotor, prihvatljivo je svako referendumsko pitanje sa kojim se saglase 17 odbornika koji tvore odborničku većinu u SO Kotor, jer referendum, saglasno Zakonu i Statutu Opštine ne raspisuje predsjednik Opštine, već Skupština opštine Kotor.

S tim u vezi, prihvatajući Inicijativu SDP, prihvatili smo i da se na takvom referendumu provjeri i povjerenje predsjedniku Opštine Kotor", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Opštine Kotor se, kako dodaje, javno obavezao da će u slučaju negativnog ishoda referenduma, podnijeti ostavku.

"Ovim su se stvorili svi uslovi da SDP povuče inicijativu za razrešenje predsjednika Opštine Kotor, da dođe u Skupštinu opštine Kotor i da izglasa Budžet, kako bi se stvorile sve neophodne pretpostavke za raspisivanje referenduma.

Ukoliko, pak, SDP to ne učini, Demokrate će braniti Kotor svim demokratskim sredstvima i neće dozvoliti da se ova opština vrati u ruke onih koje smo pobijedili 2016", zaključio je Bogdanović.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Edi89

Demokrate pristaju na sve samo da bi sacuvale vlast

miona

Jasne su namjere opozicije i da oni rade samo u svom interesu,vec odavno poznato.

HanaPG

Jokic je jos jedan u nizu nesposobnih političara ,nego dako ga maknu sa funkcije da jos vise ne unazadi Kotor.