10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi sastanak opozicije i pokreta "Odupri se" tek nakon kongresa Demokrata i SDP-a?

Izvor: Sa ranijeg sastanka, Foto: Analitika

Politika

Comments 17

Novi sastanak opozicije i pokreta "Odupri se" tek nakon kongresa Demokrata i SDP-a?

Izvor: Pobjeda/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Sastanak lidera opozicije i pokreta Odupri se u punom sastavu sa predstavnicima svih opozicionih stranaka mogao bi biti održan tek nakon kongresa Demokratske Crne Gore i Socijaldemokratske partije koji su najavljeni za 25. maj i 1. jun, saznaje Pobjeda.

Sastanak potpisnika “Sporazuma za budućnost” koji je trebalo da bude održan juče, a čiji je domaćin GP URA, zvanično je otkazan a novi termin sastanka nije određen.

Više izvora Pobjede iz vrha opozicije je saopštilo da nije prihvaćena posrednička uloga lidera pokreta Odupri se Džemala Perovića u sporu Demokrata i SDP-a, nastalog nakon smjene predsjednika opštine Vladimira Jokića.

“Demokrate su odbile prijedlog da Perović odvojeno razgovara sa predstavnicima obje partije da bi se utvrdio novi termin sastanaka, kao i ko bi sve od stranaka i na kom nivou trebalo da prisustvuje tom okupljanju”, saopštio je Pobjedin izvor.

Drugi izvor Pobjede je kazao da bi potencijalni datum novog sastanka mogao biti u junu, kada se završe kongresi Bečićeve stranke i SDP-a.

“Lider Demokrata Aleksa Bečić je javno saopštio da neće sjesti za isti sto sa Krivokapićem nakon smjene Vladimira Jokića. Nije tajna da je Jokić nezadovoljan svojim statusom u stranci i Bečić pred kongres ne smije rizikovati da bude napadnut od kadra bivšeg predsjednika opštine Kotor, ali i da dozvoli potencijalni raskol unutar svoje stranke u tom primorskom gradu”, rekao je izvor Pobjede.

On je kazao da je stoga realna opcija da se sačekaju kongresi Demokrata i posebno SDP-a i dolazak novih ljudi na čelo, koji nemaju hipoteku rušenja vlasti u Kotoru.

“Tek onda bi za Bečića bio prihvatljiv novi sastanak, pod uslovom da se novo rukovodstvo SDP-a obaveže da će se ograditi od postupaka starog”, rekao je izvor Pobjede.

Otkazivanje daljih sastanaka opozicije i pokreta Odupri najavljeno je krajem aprila kada je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović uputio cirkularno pismo ostatku opozicije u kojem je naveo da prekida saradnju sa SDP-om.

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Vitinka

Sve sto dolazi od ovih znam da to nema veze s vezom i da je ovo samo prica za medije!

oliver14

Tako cete vi cekati te kongrese i tako cete docekati naredno ljeto!

Kosta

Sastanak je vise prohujalo s vihorom to je nebitna stvar.