Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS Kotor: Utvrdili smo prijedlog za pokretanje inicijative za izbor predsjednika opštine

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević

DPS Kotor: Utvrdili smo prijedlog za pokretanje inicijative za izbor predsjednika opštine

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Kotor sa Klubom odbornika, jednoglasno je utvrđen prijedlog za pokretanje inicijative za izbor Predsjednika Opštine Kotor, saopšteno je iz te stranke.

"Na sjednici, kojoj je prisustvovao koordinator ispred Predsjedništva Branko Čavor, konstatovano je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada lokalnog DPS.

Demokratska partija socijalista Kotor je, kao najveći politički subjekt u Kotoru, svojim djelovanjem pokazala punu odgovornost prema građanima Kotora. Pune dvije godine informišemo kotorsku i crnogorsku javnost o brojnim zloupotrebama u radu partija sastavljenih u jednu neobičnu, sad već bivšu koaliciju koja je predstavljala vlast u Kotoru. Svo vrijeme njihove vladavine argumentovano smo upozoravali na nezakonito donošenje odluka u ime Skupštine opštine, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, neusvajanje budžeta opštine Kotor za tekuću godinu, nedonošenje Strateškog plana razvoja, nezakonito zapošljavanje, nerješavanje nagomilanih komunalnih problema, neracionalno trošenje sredstava, ignorisanje zakonskih obaveza o izvještavanju o utrošenim sredstvima Opštine, donošenje odluka štetnih za grad, i brojnih drugih problema", navodi se u saopštenju.

Dvije godine, kako kažu, osluškuju i informišu javnost o nezadovoljstvu građana Kotora radom lokalne samouprave a priznanje njihovih stavova, u konačnom, dobili su i od drugih političkih subjekata, konstinuitenata bivše vladajuće koalicije u Kotoru.

"O ovome svjedoče kako njihova brojna saopštenja, tako i ostavke na čelnim mjestima u opštini Kotor kao i činjenica da je predsjednik opštine Kotor razriješen inicijativom i voljom većine odbornika SO Kotor. Što sad reći na „prekrajanje volje građana“? Ova izjava će još dugo odjekivati unutar vjekovnih kotorskih zidina, kao znak upozorenja da nijedan politčki subjekat nema prava da uzurpira i lažira pravo građana Kotora.

Demokratska partija socijalista Kotor je svojim dosadašnjim učinkom još jednom pokazala i dokazala da se odgovorno odnosi u vezi svih pitanja od značaja za građane Kotora, prvenstveno u smislu njegovog razvoja i prospiriteta, ali ne i u smislu slobodnog normativnog tumačenja važećih nacionalnih propisa i zakona, jer za to nijedna partija nema mandat od svojih građana.

DPS je odgovorna partija koja ne podržava vaninstitucionalne mehanizme djelovanja, te je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora DPS Kotor sa Klubom odbornika jednoglasno utvrđen prijedlog za pokretanje inicijative za izbor Predsjednika Opštine Kotor, i to samo sa jednim ciljem - obezbijediti uslove za nesmetan razvoj i prosperitet grada Kotora i njegovih sugrađana", zaključeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300