Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SNP: Važno je opoziciono jedinstvo i promjena ove nenarodne vlasti

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević

SNP: Važno je opoziciono jedinstvo i promjena ove nenarodne vlasti

Socijalistička narodna partija Crne Gore se svim srcem zalaže za što jače i iskreno opoziciono djelovanje, kako bi se desile neminovne promjene u Crnoj Gori i svim akterima političke zbilje upućuje jasnu poruku. Nikada nismo dijelili, već smo ujedinjavali, saopšteno je iz SNP-a.

"Svih 21, časnu godinu svog bitisanja se zalažemo za pobjedu nad ovim režimom i sistemom koji je unazadio Crnu Goru, dakle, mi smo za pobjede nad ovim sistemom a ne za podjele u opoziciji, i to bi autori, koji su smislili sličan slogan morali znati. Stoga svaku opasku ili pomisao da radimo u korist nekoga, van opozicionih redova, pripisujemo zlonamjernima i političkim analfabetama.

Pokušaj predsjednika SNP Vladimira Jokovića, koji je htio pomoći i vama i cijeloj opoziciji, kako bi se izašlo iz sporenja kojima ste i vi doprinjeli, trebali ste shvatiti kao dobronamjeran, kako se ne bi prepustila kotorska vlast DPS-u", navode u saopštenju.

Kako dodaju, niti Vladimir Joković, niti Vladimir Jokić nisu, bez namjere da gradiramo bilo čiji značaj, bitni u ovoj priči, već je bitno opoziciono jedinstvo i promjena ove nenarodne vlasti.

"Stoga svako reagovanje i odašiljanje otrovnih strelica ka nama od strane određenih, možda i samozaljubljenih lidera, ne doživljavamo kao napad na nas, jer je SNP bila sa svojom narodom svo vrijeme, već kao atak na akciono jedinstvo ukupne opozicije. Stvaranje konfuznih situacija u opozicionim redovima ne ide nikome u prilog. Šićardžijski napadi na SNP su kontraproduktivni i to će se vrlo brzo pokazati.

Pominjete predsjednika Berana Dragoslava Šćekića, koji je na tu funkciju došao narodnom voljom i ne zastupa lične interese, već građana koji su mu dali povjerenje i nije vezan za funkciju, niti fotelju, kao neki drugi.

Očigledno je da nekome, čak i na opozicionoj sceni, ne odgovara ojačani i konsolidovani SNP, ali to nije naš problem, već onih koji su u jednom trenutku htjeli da ga vode i preuzmu, ali kad im taj naum nije uspio - napustili su ga.

SNP CG je brend i baš kao onaj Njegošev orah, tvrd je i voćka je čudnovata, te su mnogi na njega zube polomili.

Stoga ne pomaže ni uplitanje naših bivših isključenih članova i odbornika iz Kotora, jer su oni zbog nepoštovanja Statuta i bojkotom organa stranke, sami sebe isključili iz SNP-a i ne mogu se više predstavljati SNP-om.

Apostrifiramo i dalje iskreno opoziciono jedinstvo i mi ćemo ga kroz savez "Da svako ima" jačati. Možda u tom grmu leži zec, možda se neko uplašio erozije i kaliranja sopstvene snage pa se kuraži napadajući nas.

I na koncu, nije na nama da sudimo odbjeglima iz naše kuće, bili mladi ili stari, jer smo mi i dalje dobri domaćini koji čuvaju svoj dom i vrlo se dobro držimo one čuvene: “poštujemo tuđe, ali ne damo svoje”", zaključuju iz SNP-a.

Komentari

Đoko Orlandić,

Da umreš od smijeha od ovoga Jokovića. Za Šćekića kaza "da je na funkciju došao voljom naroda... i zastpa interese građana koji su mu dali povjerenje". On za aktuelnu vlast reče "nenarodna vlast". Po njemu "izborna volja građana" važi samo za opoziciju, a naročito za SNP - mada je to samo izuzetak,

Ostavi komentar

0/300