Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Volkov: Uskoro oglasi za 80 vojnika po ugovoru i 100 kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka

| Postavio/la: Milena Aprcović

Volkov: Uskoro oglasi za 80 vojnika po ugovoru i 100 kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka Foto: Ministarstvo odbrane

Sljedeći, drugi oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka biće raspisan u narednih 20 dana, i to za 100 kandidata, a za 80 vojnika po ugovoru u narednih deset dana, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

To je najavio direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Mihailo Volkov tokom današnjeg „Građanskog sata“ koji je održan u Dvorcu kralja Nikole u Baru.

Tokom prvog Građanskog sata, koji će do sredine juna biti održan, kako je planirano, u svim crnogorskim opštinama, učenici nekoliko srednjih škola iz Bara imali su priliku da se upoznaju sa važnim detaljima o školovanju na inostranim vojnim akademijama, aktuelnim i predstojećim oglasima Ministarstva odbrane, te o najpopularnijem projektu kod mlađe populacije, Ljetnjem vojnom kampu, dodaje se u saopštenju. 

Volkov je prisutne buduće studente podsjetio i na mogućnosti stipendiranja na civilnim fakultetima u Crnoj Gori i to za profesije koje su potrebne Vojsci Crne Gore.

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović izrazila je posebno zadovoljstvo što je Ministarstvo odbrane odabralo Bar za početak ovog važnog projekta.

„To smatram još jednim izrazom potvrde spone Bara i Vojske Crne Gore, u znak sjećanja na važan istorijski događaj, Tuđemilsku bitku”, kazala je Spičanović, aludirajući da je za Dan Vojske Crne Gore odabran upravo 7. oktobar, datum kada se 1042. godine odigrala ova čuvena bitka.

Ostavi komentar

0/300