Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pavićević čestitao građanima Dan nezavisnosti

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević

Pavićević čestitao građanima Dan nezavisnosti

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitao je građanima Crne Gore Dan nezavisnosti.

„Dan nezavisnosti je praznik crnogorskog građanina, crnogorskog društva i crnogorske države. Na ovaj datum posebno se sjećamo duge i bogate istorije države Crne Gore, naše slobodarske tradicije i naših najboljih običaja“, rekao je Pavićević.

Pavićević je poručio da obilježavajući ovaj veliki praznik treba da baštinimo zajedničke uspomene iz prošlosti, ali i da gledamo u budućnost nastojeći da što efikasnije rješavamo zajedničke probleme i da učvršćujemo zajedništvo.

„Trinaest godina po obnavljanju nezavisnosti, naša je obaveza da premošćavamo podjele koje usporavaju razvoj crnogorskog društva i crnogorske države. To je naš prioritetni cilj i Crnogorska će biti istrajna u borbi za Crnu Goru koja će biti utemeljena na koncepciji ustavnog patriotizma, koja podrazumijeva okupljanje oko pune lojalnosti državi i potvrđivanju građanske lojalnosti našoj državi“, poručio je Pavićević.

Pavićević je zaključio da je obaveza svih aktera u savremenoj crnogorskoj politici da privrženošću velikom načelu vladavine prava stalno potvrđuju privrženost svojoj državi i precima koji su svoje živote dali za njeno stvaranje.

Komentari

Labud Dabanović,

Batali se te podmuklosti.Crnogorski narod nije podjele stvarao nego prijatelje i kroz vjekove štitio i prihvaćao i bracki i čojski š nima državu i življenje u nju dijelio.Pa država CG,prijatelji,građani su samo crnogorski.A podjele i zlo dolazi od onih što se prodadoše narodu otrcana srpstva Srbije

Momčilo, PV,

Ne boj se Đoko, taj je pročitan na vrijeme, a očigledno i nije neki kapacitet, kad to sebi tako brzo dozvolio. Pokasiro je koliko je , to njegovi nalogodavci ( ravnogorci ) znaju i zbogom...

Đoko Orlandić,

Ovoga su poslali u CG da organizuje Novu podgoričku skupštinu, a on, ko bajagi, čestita 21. maj, kako bi zaveo suvereniste da glasaju za njega i tzv "Crnogorsku".

Ostavi komentar

0/300