17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović za Antenu M: Većina koja podržava nezavisnu CG raste iz godine u godinu

Politika

Comments 0

Brajović za Antenu M: Većina koja podržava nezavisnu CG raste iz godine u godinu

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Većina koja razumije i podržava nezavisnu Crnu Goru iz godine u godinu raste, kaže za Antenu M predsjednik crnogorske Skupštine Ivan Brajović. 

No, kako 2006. tako i danas kada slavimo 13 godina od obnove nezavisnosti postoje podjele na političkoj sceni i u društvu, pa smo Brajovića pitali možemo li ih prevazići i kako?

"Danas je mnogo jasnije koliko je bila valjana i vizionarska ideja obnove državnosti Crne Gore. Možete li zamisliti gdje bi bila Crna Gora 2019. sa svojim razvojem, samostalnošću u donošenju odluka, odnosima sa susjedima, statusom u međunarodnoj zajednici - da je ostala u formatu zajedničke države.  Građani su 2006. na referendumu većinski pokazali vizionarstvo i mudrost. Ta većina koja razumije i podržava nezavisnu Crnu Goru iz godine u godinu raste. Danas teško da neko može zamisliti Crnu Goru u bilo kojoj zajednici osim Evropske unije", kazao je Brajović. 

Kao demokratska država, mi njegujemo pluralizam političkih i svih drugih ideja koje čine moderno građansko društvo, dodaje on. 

"Kao političar sa bogatim iskustvom i sada kao predsjednik Skupštine, mislim da različite političke ideje predstavljaju bogatstvo našeg društva i unaprjeđuju ga. Upravo onako kako nas bogatim čine sve druge različitosti.

Jasno je da postoje, i po naše društvo neprihvatljive i štetne populističke ideje, one koje nude laka rješenja. Rekao bih – destruktivne ideje. Ali one postoje oduvijek i svuda u svijetu i o njima se mora razgovarati, moramo ih prepoznati i ukazati na njihove posljedice. Posebno je važno mladim ljudima ukazivati na varljivost tih lažnih obećanja naglog boljitka ostvarljivog preko noći. Uz striktno poštovanje zakona, naš zadatak je da se učimo da budemo tolerantni prema različitosti, da razumijemo jedni druge i kada se ne slažemo. I to je zadatak namijenjen prije svega mladim ljudima.

Siguran sam da Crna Gora svojom tradicijom i istinskim ljudskim i nacionalnim vrijednostima ima snage da njeguje i jača ono najbolje u nama, uz paralelni proces stalne modernizacije svih segmenata društva", kazao je Brajović. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR