11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zakonima urediti status Parlamenta i Vlade; Vuletić: Definisati način ponašanje poslanika

Politika

Comments 3

Zakonima urediti status Parlamenta i Vlade; Vuletić: Definisati način ponašanje poslanika

Izvor: Portal Ananlitika/Pobjeda

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Zakon o Skupštini neophodno je usvojiti u što skorije vrijeme i mi smo pri tome da iniciramo donošenje tog akta, kako bismo njima precizirali rad kompletnog parlamenta, posebno poslaničkih klubova i poslanika – kazao je za Pobjedu Milorad Vuletić, poslanik DPS-a, dodajući da je neophodno usvojiti i zakon o Vladi.
 
On je istakao da bi zakon o Skupštini imao mogućnost da definiše način i ponašanje svakog poslanika.

- Nedolazak poslanika u Parlament izuzetno je teška okolnost koju naš zakon nije predvidio kao mogućnost sankcionisanja, jer se ne radi o radnom odnosu nego predstavljanju građana i izbornom pravu. Naša obaveza kao poslanika je da radimo u parlamentu, gdje su nas delegirali građani, a ne putem vaninstitucionalnog djelovanja ili u nekoliko kolona, a ne zna se ko šta traži, ko hoće i kakvi su zahtjevi i programi neformalnih grupa koje pokušavaju vaninstitucionalno da djeluju.

Prema njegovim riječima, nedostaje i Zakon o Vladi.

- To su zakoni koji nedostaju, kao i još neki propisi koje bi trebalo predložiti, koristeći iskustva u okruženju. Te zakone kada budu predlagani trebalo bi upodobiti sa zakonodavstvom EU – rekao je Vuletić.

Izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju Dragan Koprivica kaže za Pobjedu da bi Crna Gora trebalo da donese zakone o Skupštini i Vladi, jer bi ti akti poboljšali poštovanje ustavnog principa podjele vlasti, ali i komunikaciju građana, civilnog sektora i medija sa državnim organima.

Koprivica je istakao da je osnov za donošenje tih zakona u Ustavu Crne Gore, u dijelu koji se odnosi na uređenje vlasti.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Sirena92

Skupo ce opoziciju kostati izbjegavanje sjednica, gradjani ne zele predstavnike koji ne brinu o njima i njihovim interesima.

Marelica

Vrijeme je da se mijenja poslovnik i da se uvedu rigoroznije kazne za poslanike koje izbjegavaju svoje radne obaveze i zanemaruju interes gradjana

Tommy_h

Vidjeli smo ponasanje opozicionih poslanika koji za svoj nerad dobijaju 2000e mjesecno.