Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Novi protest pokreta "Odupri se" 1. juna

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Dan/CdM

Novi protest pokreta "Odupri se" 1. juna Foto: Screenshot

Na sastanku pokreta "Odupri se" koji je održan juče predloženo je da novi protest, trinaesti po redu, bude održan u subotu, 1. juna.

Kako je za Dan kazao Džemal Perović, jedan od lidera tog pokreta, time bi se ponovo vratili na kolosijek sa subotnjim okupljanjima.

"Prijedlog je da novi protest bude u subotu, 1. juna, sa čime smo se svi odmah usaglasili. Prijavićemo ga, nadam se, na vrijeme i ponovo se sabrati svi na istom mjestu, na platou ispred Skupštine Crne Gore. Temu još nijesmo odredili precizno, ali ćemo akcenat staviti na „Kovertu”, na aferu koja je sve uzdrmala i pokrenula. Dakle, potenciraćemo „Kovertu” i korupciju”, kazao je Perović.

On je naglasio da na protestima očekuje da vidi i sve potpisnike Sporazuma o budućnosti, dokumenta koji predstavlja plan puta kojim svi zajedno namjeravaju da dođu do konačnog cilja – smjene vlasti već trideset godina vlada korupcijom i otimanjem.

"Svi koji žele to isto i koji imaju isti cilj pojaviće se na kako na ovom protestu, tako i na svakom narednom. Mi ih očekujemo, a i građani sigurno", rekao je Perović.

Iako građani iz dana u dan insistiraju na radikalizaciji protesta, u pokretu "Odupri se" ostaju pri stavu da vlast mogu smijeniti mirnim putem i da se toga treba držati.

Vjeruju da je vlast već uzdrmana i da im malo treba do konačnog cilja. Perović vjeruje da građani imaju tu moć da smijene vlast, oslobode institucije i da se konačno stvore uslovi za održavanje prvih fer i slobodnih izbora.

Komentari

Bar_pamti,

Aooo zar iko vise ide da subotari sa ovima ?

Stefo12,

Koji je ovo po redu 11ti ? Koja je poenta ovoga ?

Bojica,

Vratio se Dzemal sa odmora iz Berlina.

domacica,

Protesti su skrojeni u interesu opozicije, koja godinama kaska za Dps-om i cije su frustracije enormane upravo zbog nedostatka podrske od strane gradjana. Ovi protesti se brzo raspadaju, a to i sama opozicija zna.

Marelica,

Protesti se polako blize kraju, sve manje i manje ljudi im ukazuju povjerenje.

Tommy_h,

Ni prosli protest nijesmo primijetili, jedino sto su ulice bile zatvorene i to zbog 50 ljudi. Sramota.

kamiondzija78,

Jos vjeruju da mogu oni vlast da smijene, hahahahah

InesBD,

Kako im vise ne dosadi da se blamiraju samo mi nije jasno

Prepelica,

Ovaj pokret jos postoji,e presmijesni su vise

Ostavi komentar

0/300