10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bulatović: Sumnje se obistinile, Carević da prihvati da je pogriješio

Politika

Comments 0

Bulatović: Sumnje se obistinile, Carević da prihvati da je pogriješio

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Prvi potpredsjednik opštine Budva i predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović poručio je da je, kako je rekao, potvrđena sumnja predstavnika Crnogorske u Budvi da Centralna Banka nema informaciju o tome ko stoji iza firmi sa Britanskih Djevičanskih ostrva koje su osnovale kompaniju Mia Investment.

On je dodao da postoji Pravilnik o indikatorima za prepoznavanje sumnjivih klijenata i transakcija koji je donijela Agencija za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma i da je na osnovu više indikatora iz tog Pravilnika moguće posumnjati u projekat povodom kojeg su, kako kaže, svi odbornici iz vladajuće koalicije, izuzimajući odbornike DF-a, protiv Protokola koji je sa Mia Investment potpisao predsjednik opštine Carević.

„Dakle, insistiramo na tome da je bitno da se zna odakle stiže novac, odnosno ko je krajnji vlasnik računa sa kojeg će dolaziti novac. Želimo dakle da bude transparentno ko su investitori, a ne želimo da se bilo šta krije iza računa na off shore destinacijama. Ako je legalna, zašto ta firma ne otvori račun u Crnoj Gori i izvrši transfer novca iz Turske na račun svoje firme u Crnoj Gori i završi posao. Preporučujemo banku koja je u 100% vlasništvu države Turske“, rekao je Bulatović.

On je zaključio da očekuje od predsjednika opštine da uoči i prihvati da je pogriješio.

"Svako dalje izbjegavanje polemike ili javno izgovaranje neistina od strane investitora oko ovih stvari ćemo smatrati grubim ruganjem građanima Budve i potvrdom da je Crnogorska u pravu kada insistira na aktuelizovanju ove teme", zaključuje on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR