10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Filipović: Saradnja sa savezničkim državama jedan od prioriteta naše zemlje

Politika

Comments 0

Filipović: Saradnja sa savezničkim državama jedan od prioriteta naše zemlje

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Crna Gora će ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende, kazao je državni sekretar Slobodan Filipovićem na današnjem sastanku sa zamjenikom ministra nacionalne odbrane Republike Litvanije, Vitautasom Umbrasasom.

Filipović je istakao značaj saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane, uz očekivanje njenog jačanja, kao doprinosu kolektivnom sistemu bezbjednosti.

On je informisao sagovornika o reformama sprovedenim u sistemu odbrane Crne Gore, o aktuelnim projektima u njegovoj modernizaciji i učešću VCG u međunarodnim misijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

Filipović je naglasio da je saradnja sa savezničkim državama jedan od prioriteta naše zemlje u oblasti spoljne politike.

Osim Filipovića, sa Umbrasasom se sastao i generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane, Ivica Ivanović.

On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom odbrambenom saradnjom Crne Gore i Republike Litvanije, posebno u pogledu treninga i obuka.

"Crna Gora posvećena je jačanju nacionalnih odbrambenih sposobnosti i kapaciteta, koji će pružiti doprinos i kolektivnim sposobnostima Alijanse za suočavanje sa izazovima. Naša zemlja će ostati posvećena unapređenju odbrambene saradnje Crne Gore i Litvanije, kroz implementaciju zajedničkih aktivnosti i projekata, ne samo na bilateralnoj osnovi, već i sa ostalim zemljama saveznicama"- istakao je on.

Umbrasas je tokom oba susreta naglasio da naša zemlja predstavlja primjer u regionu kada su u pitanju evroatlantske integracije i da sveobuhvatne reforme koje je Crna Gora sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane, preporučuju našu državu kao kvalitetnog i pouzdanog saveznika i partnera.

On je izrazio zadovoljstvo mogućnostima jačanja odbrambene saradnje dvije zemlje, naglašavajući da će Republika Litvanija dati puni doprinos na tom planu, dodaje se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR