Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Marković - Petriček: Češka podržava evropski put CG, prostor za investicije u turizam i infrastrukturu

| Postavio/la: Milena Aprcović

Marković - Petriček: Češka podržava evropski put CG, prostor za investicije u turizam i infrastrukturu

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas ministra vanjskih poslova Češke Republike Tomaša Petričeka koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Konstatovano je da su bilateralni odnosi Crne Gore i Češke Republike kvalitetni i sadržajni te da će posjeta ministra Petričeka našoj zemlji dati međudržavnim dodatni podsticaj.

Predsjednik Marković je izrazio zahvalnost Crne Gore na kontinuiranoj podršci Češke Republike tokom procesa pristupanja naše zemlje NATO-u kao i sada u procesu naše evropske integracije i zalaganju za evropsku perspektivu država Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Vlade. 

Ministar Petriček je iskazao punu podršku svoje zemlje Crnoj Gori kao vodećoj državi procesa integracije u Evropsku uniju rekavši da Češka Republika hrabri našu zemlju da nastavi posvećeno sprovođenje reformi. Uspješne reforme, pokazao je i primjer Češke Republike, direktno vode ekonomskom rastu i razvoju po ulasku u EU, rekao je ministar Petriček.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova Češke Republike su se saglasili da treba snažiti ekonomsku saradnju dviju država pogotovo putem kontakata privrednih komora.

Zaključeno je da je investiciona klima u Crnoj Gori povoljna i da Češka Republika vidi interes prvenstveno u turističkim projektima i u daljem razvoju i obnovi naše infrastrukture, pogotovo željezničke, dodaje se u saopštenju. 

Na sastanku je bilo riječi i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana i Evrope u cjelini.

Ostavi komentar

0/300