Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Opozicija napustila sjednicu SO Glavnog grada

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Opozicija napustila sjednicu SO Glavnog grada

Klub odbornika Građanskog pokreta URA u Glavnom gradu napustio je, kao i kolege iz opozicije, današnju sjednicu Skupštine Glavnog grada jer kako navode “ne žele da učestvuju u farsi i režiji DPS-a i daju legitimitet Skupštini izabranoj po principima iz afere Koverta”, navode oni.

Kažu da je “prije svega protivno demokratskim načelima, dobroj praksi, ali i zdravoj logici da se za jednu sjednicu predlažu 54 tačke dnevnog reda i da sjednica traje jedan dan”.

“To je najbolji pokazatelj da vlast ne želi adekvatnu raspravu o svom radu već se na perfidan način pokušavaju progurati mnoga važna pitanja ispod žita i na brzinu. Da li je normalno da se dopuna materijala za više od 10 tačaka dnevnog reda dostavlja par sati uoči sjednice? Ovakav način funkcionisanja Skupštine Glavnog grada je smiješan i nedostojan. Učešće na jednoj ovakvoj sjednici sa ovako obimnim dnevnim redom i načinom na koji je sjednica pripremljena i organizovana bio bi samo simuliranje demokratije i farsa”, navode oni.

Iz kluba odbornika URE naglašavaju i da je “očigledna namjera da mjesne zajednice i dalje ostanu izborni štabovi DPS-a u kojima će se zloupotrebljavati državni resursi u partijske svrhe”.

“Prvo izbor jednopartijskih odbora povjerenika pa potom obilasci mjesnih zajednica koje organizuje nova gradska uprava u prethodnom periodu nisu ništa drugo osim partijski skupovi DPS-a kojima prisustvuju samo aktivisti i članovi te partije. To je u suštini  priprema kongresa te partije koji je najavljen za kraj godine - odnosno odabir članova i aktivista u partijska tijela koji su odani šefu DPS-a Milu Đukanoviću. Osim toga ti skupovi se koriste i u borbi za prevlast u podgoričkom odboru DPS-a u kojem su trenutno sukobljene dvije struje. Da je cilj tih skupova razgovor sa građanima o njihovim problemima, kako to predstavljaju iz DPS-a, onda bi se građani obavještavali na adekvatan način, skupovi bi se najavljivali medijski i ne bi se sakrivalo mjesto njihovog održavanja”, tvrde oni. 

Ostavi komentar

0/300