10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Vjersko pitanje riješiti bez produbljivanja raskola

Izvor: Foto: Screenshot

Politika

Comments 7

Đukanović: Vjersko pitanje riješiti bez produbljivanja raskola

Izvor: rtcg.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na konferenciji održanoj u Podgorici, poručio je da je zadatak partije da se u narednom periodu odupre otporima na domaćoj sceni.

Zadatak je i da se prije svega riješi vjersko pitanje i to ne, kako je rekao, produbljivanjem raskola u Crnoj Gori, već sa ciljem da se prevaziđu podjele, dođe do pomirenja i objedinjavanja na evropski način. 

"Suočavamo se sa otporom onih koji zapravo pokušavaju da nas vrate na početak, pokušavaju da ospore naš vjerski identitet, da ospore time naš kulturni identitet, i u finalu to vodi onoj upitanosti podloj, koja je pratila nažalost naše istorijsko trajanje, a to je: 'A što će narodu bez svog nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta država. Zašto bi ljudi istog nacioalnog, kulturnog i vjerskog identiteta živjeli u dvije države, zašto ne živimo u jendoj državi'", rekao je Đukanović.

Lider DPS-a smatra da je to samo produžena zamka kojom se pokušava osporiti ono što smo radili tokom čitavog prethodnog perioda i kojom se, kako je rekao, "pokušava osporiti ovaj završni korak u koji smo ušli, a kojim pokušavamo da u potpunosti utemeljimo državni, kulturni, nacionalni i vjerski identitet Crne Gore i Crnogoraca".

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Suncica

Zakon je neophodan jer se time zaokružuje identitet naše samostalne i nezavisne države.

Votka88

Samo napriied,dobićemo ono sto nam pripada!!!

kamiondzija78

Da nije Mila Crna Gora ne bi bila ono sto je danas,iz dana u dan samo nas pozitivno iznenađuje borbom za ono sto joj pripada.