9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U ponedjeljak smjenjuju Jokića

Izvor: Foto: PR centar

Politika

Comments 1

U ponedjeljak smjenjuju Jokića

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Novi predsjednik Skupštine opštine Kotor Jovo Suđić, zakazao je sjednicu SO za ponedjeljak, a na dnevnom redu je prijedlog odluke za razrješenje predsjednika opštine Kotor.

Osim ove tačke, na dnevnom redu je i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na rješenje predsjednika opštine Kotor o razješenju funkcije potpredsjednika opštine Branka Nedovića i prijedlozi rješenja o izmjeni rješenja o imenovanju Odbora za statut i propise i Odbora za finansije, privredu i razvoj. Zaposleni u stručnoj službi SO Kotor juče su se na poziv Suđića vratili na posao.

Suđić je kazao da je pozvao pojedinačno sve zaposlene u skupštinskoj službi da se vrate na posao i podsjetio da im je bivša predsjednica Dragica Perović onemogućila da rade u Skupštini, pa su bili smješteni u opštini po nalogu predsjednika Vladimira Jokića.

"U palati Bizanti, gdje je smještena kotorska opštinska Skupština jutros je stanje redovno. Zaposleni u Stručnoj službi su se vratili na posao. Skupština opštine će biti organizovana tako da se svi radni zadaci završavaju bez odlaganja i neće biti privilegovanih", rekao je Suđić, koji je zatražio sistematizaciju radnih mjesta kako bi mogao da organizuje Stručnu službu da radi u punom kapacitetu.

Doskorašnjoj koalicionoj vlasti je zamjerano prekomjerno zapošljavanje, isključivo partijsko, rodbinsko, kumovsko, prijateljsko, gdje nije bilo važno da se nešto zna nego samo da postoji jedan od pomenutih preduslova. Na pitanje hoće li preispitati sva zapošljavanja kroz poziv inspekcijskim službama i da li će nova koaliciona većina uticati da se sada njihovi kadrovi zapošljavaju, Suđić je odgovorio da vjeruje da će novi gradonačelnik sigurno pristupiti preispitivanju svih postavljenih pitanja.

"To je pitanje lokalne vlasti koja će, rekao je on, sigurno raditi po propisima i zakonu. Sve ono što utvrdi Upravna inspekcija i nadležni organi bez dileme biće ispoštovano - kazao je Suđić i dodao da će raditi po slovu zakona javno i transparentno i biti otvoren za sve koji konstruktivno žele da sarađuju u interesu grada i građana. - Iskustvo mi, kazao je on, ne dozvoljava da trpim nikakav pritisak. Ono što mislim, javno kažem", poručio je Suđić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Pisac

U dva mjeseca Jokić je doživio da bude dva puta smijenjen. Sad ne pitanje da li mu je teže prvi ili drugi put? Pa filozofsko pitanje ako ima iskustva kao smijenjeni gradonačelnik da li će mu biti lakše drugi put ili pak ta nada da se vratio čini da mu je teže.. ne mogu to da dokučim..