16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jokić Markoviću: Ne možete ozakoniti bezakonje

Izvor: Foto: PR centar

Politika

Comments 0

Jokić Markoviću: Ne možete ozakoniti bezakonje

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik kotorske Opštine, Vladimir Jokić uputio je otvoreno pismo premijeru Dušku Markoviću povodom situacije u Kotoru i ocijenio da mu je interes partije i pojedinaca u njoj iznad grada i države.

Kako je rekao, proteklih mjeseci situacija u opštini Kotor bila je predmet interesovanja cjelokupne crnogorske javnosti.

"Od formiranja uprave u Kotoru, u februaru 2017. godine, kao predsjednik Vlade niste našli za shodno da odgovorite ni na jedan dopis iz opštine Kotor. Kao političar i kao čovjek nisam ni očekivao drugačije ponašanje, ali sam kao predsjednik opštine bio u obavezi da Vas kao predsjednika Vlade upozorim na sve ono što je ugrožavalo interese Grada, a nerijetko i državne interese", rekao je Jokić u pismu.

On je naveo da se Marković nije oglasio niti odgovorio povodom pitanja Kostanjice i državnog interesa u očuvanju statusa Grada na UNESCO listi niti na, kako je rekao, "bezakonje koje se sprovodi od grupe odbornika Vaše partije u periodu od aprila do danas, a što je dobilo i sudsku potvrdu u presudi Upravnog suda Crne Gore".

" Takvim svojim ponašanjem ste još jednom jasno pokazali da Vam je interes partije i pojedinaca u njoj iznad interesa grada i države, i da ste spremni da svojim nečinjenjem saučestvujete u gaženju ustavno-pravnog poretka Crne Gore",  navodi se u pismu.

Jokić je naveo da je Vlada 30. maja donijela odluku o upozorenju Skupštini opštine Kotor da održi sjednicu do 24. juna pod prijetnjom raspuštanja.

Tada je, kako je ocijenio, takva odluka donijeta na predlog Ministarstva javne uprave- ne da bi se poštovao zakon, "već kako bi napravili dodatan pritisak da se izabere novi predsjednik opštine, putem političke korupcije".

"Kako zbog presude Upravnog suda, ta sjednica nije održana, bili ste u zakonskoj obavezi da donesete odluku o raspuštanju Skupštine opštine Kotor i stvorite uslove za raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora u Kotoru", rekao je Jokić.

On je poručio da time što se pokušava stvoriti faktička situacija preuzimanja vlasti ne može se ozakoniti bezakonje.

"Bez obzira što sam duboko svjestan u kakvom sistemu živimo, ovo očigledno bezakonje ću zajedno sa svojim saradnicima oboriti pred sudovima i tom prilikom ćete dobiti i formalnu potvrdu da ste, ne onpo prvi put, Vladu kojom predsjedavate doveli u poziciju saučesnika u kršenju zakona", zaključuje Jokić u pismu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR