Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Poslanički klub DPS-a: Do kraja jula sva rješenja za izborne zakone

| Postavio/la: Milena Aprcović

Poslanički klub DPS-a: Do kraja jula sva rješenja za izborne zakone

Povodom raznih spekulacija koje se plasiraju ovih dana u javnosti o radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, poslanički klub DPS-a želi da istakne da se, uprkos bojkotu Parlamenta od strane opozicije, rad u radnim grupama Odbora za izborno zakonodavstvo obavljao kontinuirano i efikasno, saopšteno je iz DPS-a. 

"Kao rezultat tog rada, do kraja jula ćemo imati spremna sva rješenja za izborne zakone koja neće biti predata u skupštinsku proceduru, već će ono što smo do sada uradili, poslužiti za izradu platforme u cilju povratka opozicije u Odbor i nastavka dijaloga o izbornom i drugom zakonodavstvu.

Okolnost da smo uvažili sve preporuke međunarodnih organizacija, civilnog sektora i akademske zajednice povodom izbornih zakona, treba da raduje sve u Crnoj Gori.

Međutim, ne čudi zlurado i neistinito negiranje aktivnosti u Skupštini povodom izbornih zakona jer je to nastavak opozicione opstrukcije. Ipak, spremni smo na dijalog u Skupštini, na ozbiljno unapređenje izbornog zakonodavstva kao i dogovor o načinu praćenja implementacije zakonskih rješenja", navode u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300