Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP: Duh 13. jula je duh građanske Crne Gore

Politika

Comments 0

LP: Duh 13. jula je duh građanske Crne Gore

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Liberalna partija Crne Gore čestitala je građanima Crne Gore 13. jul - Dan državnosti.

"Građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore čestitamo 13. jul - Dan državnosti i antifašističkog ustanka crnogorskog naroda. Sloboda i otpor tiraniji zajedničko su obilježje svakog velikog događaja u crnogorskoj istoriji i atributi koji su duboko ugrađeni u temelje ove države i koji garantuju i njenu vječnost i suverenost njenog naroda. Svoju nezavisnost Crna Gora nije dobila već izborila velikim pregalaštvom i 1878. i 1941. ali i 2006. godine. Zato ovaj datum simboliše velike prekretnice za crnogorski narod i okuplja  Crnu Goru", navodi se u čestitki.

Prema njihovim riječima, raduje i to što pokoljenja na kojima Crna Gora ostaje jesu svjesni tradicije svoji predaka, borbe za čast, pravo i sopstvo, i što sa takvom bakljom slobode danas koračaju ka slobodnom i otvorenom društvu đe se jedino nalazi život dostojan čovjeka.

"Duh 13. jula je duh građanske Crne Gore i duh svakog njenog čovjeka i zato ona jeste zajednički dom i mjesto za ovo i buduća neka pokoljenja", zaključuju iz LP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR