10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković u Izraelu: Jačanje saradnje na svim nivoima

Politika

Comments 0

Bošković u Izraelu: Jačanje saradnje na svim nivoima

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar odbrane Predrag Bošković susreo se danas u Tel Avivu sa ministrom za regionalnu saradnju Izraela Icahom Cahi Hanegbijem, saopšteno je iz njegovog resora.

Bošković je izrazio zadovoljstvo ponovnim susretom, te ukazao na značaj produbljivanja saradnje savezničkih i partnerskih zemalja u cilju što efikasnijeg suočavanja sa bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava međunarodna zajednica.

"On je apostrofirao značaj odbrambene saradnje zemalja Zapadnog Balkana, naglašavajući da integracija regiona u EU i NATO predstavlja glavni preduslov garancije dugoročnog mira i stabilnosti na ovim prostorima. Dodatno,
Bošković je informisao sagovornika o aktuelnim projektima i budućim planovima za dalji razvoj crnogorskog odbrambenog sistema", navodi se u saopštenju.

Hanegbi je istakao spremnost Izraela da se aktuelna bilateralna saradnja sa Crnom Gorom ojača na svim nivoima.

U saopštenju se navodi da je ministar Hanegbi izrazio zadovoljstvo činjenicom da punopravno članstvo Crne Gore u NATO pruža ne samo garanciju nacionalne i regionalne bezbjednosti, već i preduslov za unapređenje ekonomskog prosperiteta Crne Gore.

Bošković se sastao i sa zamjenikom generalnog direktora Direktorata za međunarodnu odbrambenu saradnju u Ministarstvu odbrane Izraela Polom Fridbergom, kojeg je informisao da je Ministarstvo odbrane Crne Gore snažno posvećeno modernizaciji Vojske Crne Gore, kao i ispunjavanju NATO ciljeva sposobnosti.

Fridberg je, navodi se u saopštenju, čestitao ministru Bokoviću na rezultatima koje je Crna Gora ostvarila na svom evroatlanskom putu, posebno na polju modernizacije svoje Vojske, naglašavajući da današnji susret predstavlja dodatni podsticaj za nove zajedničke projekte između dvije države.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR